Bokros kérésére intette fegyelemre az MDF-et Dávid Ibolya

Vágólapra másolva!
Dávid Ibolya szerint fegyelemre és egységes kommunikációra van szükség az MDF-ben, ezért pénteken összeül a párt országos választmánya a párt "saját belső demokráciája" okozta "nehézségek" kezelésére. Bokros Lajos kedden este emailben tudatta a párt vezetőivel, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől és a párt listavezetői posztjáról, amennyiben nem tudnak úrrá lenni a pártban kialakult káoszon.
Vágólapra másolva!

Bokros Lajos kedden este Brüsszelből küldött emailben közölte az MDF vezetésével, hogy ha nem tudnak úrrá lenni a pártban kialakult káoszon, visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől és a párt listavezetői posztjáról, és semmilyen tévészereplést nem vállal, amíg nem tisztázódik a helyzet - írta meg a Hírextra. Az MTI úgy tudja, hogy Bokros Lajos nem a párt vezetőivel, hanem az MDF kommunikációjáért felelős munkatársaival közölte elhatározását.

Dávid Ibolya szerda délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, egytért azzal, amit Bokros Lajos a levélben megfogalmazott. Pénteken összeül az MDF országos választmánya, hogy kezeljék a párt "saját belső demokráciája" okozta "nehézségeket". A pártelnök szerint a pénteki választmányi ülés lezárja azt a korszakot, amelyben a kialakult helyzet elterelte a választók figyelmét. "Be fogjuk fejezni ezt a fajta kibeszélőshow-t, nem lesz magánvélemény az MDF-ben sem, és ezt egy testület fogja garantálni" - mondta Dávid, aki azt is elmondta, hogy a támadások felháborítják Bokros Lajost és őt is.

Az MDF-ben az SZDSZ-szel kötött választási megállapodás élezte ki a korábbi ellentéteket. A múlt héten csütörtökön a budapesti választmány fele leváltotta a korábbi elnökséget, és Szegner László vezetésével újat választott. A pártvezetéssel szembeforduló öt kerületeti szervezet működését Dávid Ibolya pénteken felfüggesztette. (Erről bővebben itt olvashat.) Mai sajtótájékoztatóján Dávid azt mondta, hogy a felfüggesztés a következő választmányi ülésig tart. Az SZDSZ-szel vagy Bokros jelölésével engedetlenek közben folyamatosan hagyják el a pártot. Kedden a "kialakult helyzetre tekintettel" kilépett a pártból Tahitótfalu polgármestere, Sajtos Sándor, valamint a kazincbarcikai kistérségi szervezet mind a kilenc tagja.

Dávid Ibolya közölte: újból elmagyarázzák a pénteki választmányi ülésen, hogy miért kötött az MDF egyfajta együttműködést az SZDSZ-szel. A megállapodás szerint az SZDSZ nem indul a választáson, nem állítanak listát, és elfogadják Bokros Lajost miniszterelnök-jelöltnek