Részeges fiatal lányokra figyelmeztette a Fideszt Kökény

Vágólapra másolva!
A fiatal hölgyek körében terjed a hétvégi iszákosság - figyelmeztette Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa a Fideszt, amely a múlt héten felvetetette, hogy egy adott mennyiségig legális legyen a házi pálinkafőzés. Kökény szerint egyre gyakrabban rúgnak be a diszkóban a fiatal lányok, ami korábban nem volt jellemző.
Vágólapra másolva!

Részeges fiatal lányokról beszélt sajtótájékoztatóján Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa, aki a Fidesz házi pálinkafőzésre vonatkozó ígéretét kritizálta. A politikus szerint népegészségügyi problémákhoz vezetne, ha valóban legalizálnák egy adott mennyiségig az otthoni pálinkafőzést, ahogy a múlt héten Orbán Viktor Fidesz-elnök felvetette.

Kökény a sajtótájékoztatón illusztrálni akarta, mekkora problémát okoz az alkoholizmus Magyarországon, amely évente évente hat-hétezer ember halált okozza. Azt mondta, a mértéktelen ivás több ezer családi tragédiát okoz, ráadásul "a fiatal hölgyek körében újra terjed a hétvégi iszákosság".

Az [origo] megkérdezte Kökényt, miért éppen a fiatal lányokat emelte ki. A politikus szerint a statisztikák azt mutatják, az alkoholizmus egyre inkább terjed a fiatalok és a nők körében, a fiatal nőknél pedig a hétvégi szórakozáshoz, "a diszkóhoz kötődő iszákosságot lehet látni". Kérdésünkre azt mondta, azért a nőkről beszélt, mert köztük ez korábban nem volt jellemző.

Kökény szerint ennek a problémának nem a házi pálinkafőzéshez, hanem az alkoholizmushoz van köze. Egyes szórakozóhelyeken, bulikban előfordulhat, hogy nem kontrollált forrásból érkezik a szesz - tette hozzá. A házilag, nem a legmegfelelőbb technológiával készült szeszes italokban pedig az etanol mellett olyan vegyi anyagok is lehetnek, amelyek komoly idegrendszeri- és májmérgek - mondta.