Távoznia kellett munkahelyéről a kultúrházban fénymásoló jobbikosnak

Vágólapra másolva!
Egy siófoki Jobbik-aktivista munkahelyén, a siófoki kulturális központban fénymásolta le a Jobbik választási programját egy példányban. Emiatt a helyi fideszes képviselő, Gruber Attila választási bizottsághoz fordult, a jobbikos aktivista pedig közös megegyezéssel távozott munkahelyéről.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonya annak a siófoki Jobbik-aktivistának, aki a munkahelyén, a helyi kulturális központban fénymásolta pártja programját - írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.

A Jobbik helyi szervezeténél gazdasági munkát végző alapító tag tiltott fénymásolásáról a helyi pártvezetés nem tudott - olvasható a megyei napilap cikkében, amelynek közlése szerint egyetlen példányról van szó, de a törvény szellemében ennyit sem szabad másolni.

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ munkatársa egy selejtezésre váró intézményi dokumentum (ez alapján azonosították be) hátoldalára nyomtatta ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom választási programját. A papírt a helyi kórházban felejtette, ahol beteg gyermekével volt kezelésen.

A somogyi 3. számú egyéni választókerületi választási bizottsághoz Gruber Attila, a Fidesz képviselője nyújtott be kifogást a választási szabályok megsértése miatt. A panaszban kifogásoltak bebizonyosodtak. Az érintett elismerte munkajogi felelősségét, munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt - olvasható a lapban.

A bizottság jogellenesnek és a választási eljárás alapelveivel ellentétesnek tartotta, hogy az érintett személy egy önkormányzati közintézményben végzett olyan tevékenységet, amely politikai jellegű és az országgyűlési választásokhoz köthető. Ez sérti a választás tisztasága, továbbá a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét. A bizottság felhívta a Jobbik siófoki szervezetét a választási szabályok betartására és betartatására - írta a Somogyi Hírlap.