Kövér László szerint Mesterházy párbajképtelen

Vágólapra másolva!
Kövér lászló, a Fidesz választmányi elnöke szerint párbajképtelen Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki kétszer is vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz kormányfőjelöltjét. A politikus szerint Mesterházy "macerálja" az ellenzék politikusait ahelyett, hogy pártja bocsánatot kérne az elkövetett hibákért.
Vágólapra másolva!

Párbajképtelennek nevezte Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke az MSZP-t és Mesterházy Attilát, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét, amikor a kormányfőjelölti vitáról beszélt.

A politikus szécsényi sajtótájékoztatóján azt mondta, normális helyzetben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szokta kihívni a regnáló kormányfőt. Szerinte abszurd, hogy a kormánypárt "csekély támogatottságú miniszterelnök-jelöltje (...) macerálja az ellenzék politikusait, hogy ugyan már, álljanak ki vitára".

Kövér szerint mielőtt Mesterházy azt gondolja, hogy bárkinek is szóbe kell állnia vele és a pártjával, bocsánatot kell kérni a kettős állampolgárságról szóló 2004-es népszavazásért, a 2006-os választási kampány hazugságaiért és a 2006. október 23-i utcai eseményekért.

Ezután már csak annyi marad hátra, hogy Mesterházy és Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje "egyfajta selejtezőt vívjon azért, hogy eldőljön, ki a baloldal miniszterelnök-jelöltje valójában". Miután mindez tisztázódik, "utána lehet arról beszélgetni, hogy milyen formában, mikor, hogyan és kiknek a részvételével legyen miniszterelnök-jelölti vita" - fogalmazott.

Korábban Mesterházy Attila két, Bokros Lajos pedig egy alkalommal hívta vitára Orbán Viktort, a Fidesz kormányfőjelöltjét. A Fidesz eddig elzárkózott a megkeresésektől. Orbán Viktor a múlt héten a TV2-nek adott interjúban arra a kérdésre, hogy az elutasítások azt jelentik-e, hogy idén nem lesz miniszterelnök-jelölti vita azt válaszolta, hogy még nem döntöttek a kérdésben. A vita a kampányhoz tartozik, mondta, a Fidesz kampánya pedig csak március 15-én indul, ezért az azt megelőző napokban dönt majd az elnökség a kérdésben.