A Fidesz szerint rombolásra készül Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc romboló ellenzéki szerepre akarja felkészíteni az MSZP-t - mondta hétfőn Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics a Magyar Nemzet szombati cikkére hivatkozott, amely Gyurcsány egy zárt körben elhangzott beszédéről számolt be. Gyurcsány szerint viszont kiforgatták a szavait.
Vágólapra másolva!

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc tudja, hogy az MSZP vereséget fog szenvedni az áprilisi parlamenti választáson: ellenzéki létre készül, és egy romboló ellenzékiségről győzködi pártja tagjait.

Navracsics Tibor hétfői sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet szombati cikkére hivatkozott, amely egy olyan szombathelyi zártkörű MSZP-s rendezvényről számolt be, amelyen felszólalt Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő is. A napilap szerint Gyurcsány azt mondta, hogy a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendő miniszterelnök "minden hétfő reggel átkozza a pillanatot", amikor tudatosul benne, kik állnak vele szemben.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az MSZP-nél két kampány látható: egy Mesterházy Attila kormányfőjelölt vezette látszatkampány és egy sötét, gyűlölködő, Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök által vezetett árnyékkampány. Az utóbbi az igazi - tette hozzá Navracsics.

Gyurcsány vasárnap az MTI-nek azt mondta, hogy a napilap torzítva adta vissza a szombathelyi beszédét. "Ha a Magyar Nemzet és a HírTV nem ocsmányul rágalmazni, hanem tájékoztatni szeretne, akkor tegye meg, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza a birtokába került hangfelvételt, és ki fog derülni az igazság. Az ugyanis, hogy egy kérdésre válaszolva éppen az ellenkezőjét válaszoltam annak, mint amit a jobboldali pártsajtó állít" - mondta az MTI-nek Gyurcsány.

Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke az MTI-nek még szombaton azt mondta: a zártkörű rendezvényen, amelyet csütörtök kora este a szombathelyi Tó vendéglőben tartottak, az MSZP-tagok mellett szimpatizánsok is részt vettek, összesen mintegy 250-en, ahol a volt miniszterelnök egy rövid beszéd után kérdésekre válaszolt. Nemény szerint az egyik kérdező vetette fel: hogyan viselkedne az MSZP, ha ellenzékbe kerülne a választásokon. Hozzátette: nem indítanak belső vizsgálatot amiatt, hogy valaki titokban felvételt készített a beszédről.

"Tudtuk, hogy Gyurcsány Ferenc a Fidesz-kampány céltáblája lesz. Még azt is sejtettük, hogy az ő támadása, provokálása fontosabb lesz a Fidesz számára, mint a saját program összeállítása és bemutatása. Fidesz-program még nincs, de a volt miniszterelnökkel szembeni gyűlöletkampány egy pillanat alatt felpörgött" - írta hétfői közleményében Nyakó István, az MSZP szóvivője.