Budaházy védőjéből csinálna minisztert a Jobbik

Vágólapra másolva!
A Budaházy György és a Magyar Gárda jogi képviselőjeként ismert Gaudi Nagy Tamást nevezte meg igazságügyi miniszterjelöltjének az árnyékkormányt felállító Jobbik. Gaudi Nagy a bemutatkozásán arról beszélt, hogy szerinte jelenleg "bunkósbotként használják a jogot" az ellenzékkel szemben.
Vágólapra másolva!

Az igazságügy "iron man-jeként" mutatta be Vona Gábor Jobbik-elnök Gaudi Nagy Tamást, akit a párt kormányra kerülése esetén igazságügyi miniszternek jelölnének. Gaudi Nagy a 2006-os rendőri túlkapások áldozatai, valamint a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy György ügyvédjeként vált ismertté az elmúlt években, de ő látta el a jogi képviseletét a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda nevű szervezetnek is.

A Jobbik kormányfőjelöltje Vona Gábor, és a párt sorra mutatja be azokat, akiket kormányra kerülése esetén miniszteri posztra jelölnének. A felmérések szerint a radikális jobboldali párt biztosan bejut a parlamentbe, a kutatások alapján azonban a kormányalakításra nincs esélyük, főleg miután a bejutásra még esélyes pártok nem akarnak együttműködni a szerintük szélsőséges politikai erővel. A Jobbik vitatja ezeknek a felméréseknek az eredményét, szerintük az EP-választás előtt is alábecsülték a párt erejét.

Gaudi Nagy a szabadságjogok ellen vétő hivatali és rendőri vezetők kemény elszámoltatására tett ígéretet. Szerinte a jelenlegi "elnyomó" jogalkotásban és jogalkalmazásban kettős mérce figyelhető meg, és a határozott bírálatot megfogalmazó politikai ellenzékkel szemben "folyamatosan bunkósbotként használják a jogot". Hozzátette: a Jobbik kormányra kerülése esetén közkegyelmet is kilátásba helyez azon "politikai elítélteknek", akik "hősies módon kezet mertek emelni" a Szabadság téri "szovjet szörnyemlékműre".

Gaudi Nagyon kívül a Jobbik eddig két másik miniszterjelöltet nevezett meg: Gyenes Gézát, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) korábbi főtitkárát szeretnék egészségügyi miniszternek, a kancellária-miniszteri posztra pedig Pősze Lajos korábbi MDF-es politikust szemelték ki.