Az LMP eddig 10-12 helyen gyűjtött össze 750 szelvényt

Vágólapra másolva!
A Lehet Más a Politika eddig 10-12 választókerületben gyűjtötte össze az induláshoz szükséges 750 ajánlószelvényt - közölte Jávor Benedek ügyvivő. Szerinte a párt reálisan száz körzetben fog elindulni.
Vágólapra másolva!

Eddig 10-12 választókerületben sikerült összegyűjteniük az induláshoz szükséges számú ajánlószelvényt a Lehet Más a Politika (LMP) színeiben parlamenti mandátumra pályázóknak; a körzetek között egyetlen fővárosi van - közölte hétfői győri sajtótájékoztatóján Jávor Benedek ügyvivő.

Az LMP reálisnak tartja, hogy a 176 választókerületből százban lehessen jelöltjére szavazni; a magas arány elsősorban nem a töredékszavazatok miatt fontos a számukra, hanem azért, hogy minél könnyebben léphessenek kapcsolatba a választókkal - mondta az ügyvivő az LMP ár- és belvíz elleni védekezésről szóló sajtótájékoztatóján feltett kérdésre.

Jávor Benedek az eseményen azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon "meg kell szüntetni az állandó fogócskázást a természettel", aminek az az eredménye, hogy egyszer ár- és belvíz, pár hónappal később viszont aszály sújtja az ország területének mintegy felét. "Nem arra kellene törekedni, hogy gátakkal minél gyorsabban levezessék a vizet, hanem tározókban kellene felfogni az éppen fölös mennyiséget, később hasznosítva azt" - mondta, hangoztatva, hogy a XXI. század egyik legfontosabb stratégiai kincse a víz.

Kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy legalább több tízezer hektáron kellene bevezetni ezt a rendszert ahhoz, hogy érezhetőek legyenek hatásai; az LMP ügyvivője fontosnak nevezte, hogy ahol szükséges, lássák be, ha nem lehet a hagyományos mezőgazdasági termelés módszereivel rentábilisan hasznosítani az adott területet, ott inkább legelőt, halastavat vagy ártéri gyümölcsöst kell kialakítani.