A Fidesz nem hajlandó vitázni az MSZP szakpolitikusaival

Vágólapra másolva!
Az MSZP-vel folytatott terméketlen vitáknak lejárt az ideje - így reagált vasárnap délután a Fidesz arra, hogy a szocialisták vitára hívták a párt szakpolitikusait. A legnagyobb ellenzéki párt szerint most az a dolguk, hogy kijavítsák az utóbbi évek hibáit. Az MSZP szóvivője azt üzente, a vitákon ennek ellenére várják a Fidesz politikusait.
Vágólapra másolva!

Nem áll szóba a Fidesz az MSZP szakpolitikusaival, akik vitára hívták a legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusait. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője Mesterházy Attilának írt levelében úgy fogalmaz: az MSZP-vel folytatott terméktelen vitáknak már lejárt az ideje.

Az elmúlt évek kormányzati politikája eltitkolta és meghamisította a gazdasági adatokat - írta Szijjártó. Az új kormány első feladata ezért az lesz, hogy feltárja a magyar gazdaság valóságos állapotát. Megfogalmazása szerint már erre összpontosítják erőiket, az a dolguk, hogy helyreállítsák Magyarország tekintélyét és kijavítsák az utóbbi évek hibáit.

Az MSZP szóvivője, Nyakó István a Fidesz elutasítására úgy reagált: a párt válasza minden várakozást alulmúlt, a Fidesz gyáván és öntelten viselkedett. Nyakó szerint Orbán Viktor pártelnök nem meri összemérni szakpolitikai, kormányzati elképzeléseit a "demokratikus oldal programjával", és "azt képzeli magáról, hogy a választóknak becsukott szemmel, az ismeretlenbe is követnie kell őket". Hozzátette, "mi ott leszünk a vita helyszínén, várjuk őket".