Megsajnálta Mesterházyt Gyurcsány miatt a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az MSZP minden fogadkozás ellenére még mindig Gyurcsány Ferenc pártja a Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor szerint. Ennek bizonyítéka szerinte Gyurcsány pénteki beszéde. Navracsics szerint Gyurcsány mögött a szocialista pártvezetés is felsorakozik, pedig csak egy ember megy el Gyurcsány beszédére a pártvezetésből.
Vágólapra másolva!

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc a gyűlöletpolitizálás szimbóluma a magyar politikában, az MSZP pedig azáltal, hogy időről időre "felsorakozik" a korábbi miniszterelnök mögé, közösséget vállal ezzel a gyűlöletpolitikával. Navracsics pénteken kora délután beszélt a korábban csak a háttérben kampányoló, de pénteken nagyszabású beszédet tartó Gyurcsányról (a beszédről itt olvashat bővebben).

Ha valakinek kétsége lett volna afelől, hogy az MSZP minden megújulási fogadkozása ellenére továbbra is Gyurcsány Ferenc és a Gyurcsány-korszak pártja, akkor pénteken 16 órakor minden kétsége eltűnhet ez ügyben. Navracsics szerint Gyurcsány beszéde az MSZP vezetőségének felsorakozása a volt kormányfő mögött. A Fidesz frakcióvezetője annak ellenére mondta ezt, hogy az MSZP közlése szerint a pártvezetésből mindössze egy ember vesz majd részt a rendezvényen. Navracsics szerint Gyurcsány beszéde Mesterházy Attila "megtámadását" is jelenti. "Meglehetősen cinikus játék ez egy emberrel, egy politikai karrierrel" - mondta. Arra a kérdésre, hogy mire számít a délutáni beszéddel kapcsolatban, a frakcióvezető úgy válaszolt: azzal számol, hogy a Fideszt fogják szidni.

Gyurcsány Ferenc pénteken délután négy órakor a fővárosi Syma-csarnokban mond beszédet a Magyar Demokratikus Charta által rendezett eseményen, a beszédet az [origo] élőben közvetíti.