Felfüggeszthetik az adócsalással vádolt jelölt mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
A milliárdos adócsalással vádolt Földesi-Szabó Lászlónak, a Egymásért Alapítvány elnökének mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi a vám- és pénzügyőrség. Földesi-Szabó két hete leadta választásokon való induláshoz szükséges 750 kopogtatócédulát, így mentelmi jogot kapott a választások végéig.
Vágólapra másolva!

A vám és pénzügyőrség kezdeményezi Földesi-Szabó László, az Egymásért Alapítvány elnöke mentelmi jogának felfüggesztését, miután 225 millió forintos adócsalással gyanúsítják - írja szombati számában a Népszabadság.

A Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) elnöke, Földesi-Szabót milliárdos sikkasztással is vádolják. Az egykori rendőrnek bírósági ügye két hete szünetel, mert egy Tolna megyei körzetben regisztrálták egyéni képviselőjelöltként, így mentelmi jogot kapott a választások végéig (erről részletek ebben a cikkünkben).

Az [origo] tavaly novemberben számolt be arról, hogy a C. C. Soft. Kft. informatikai vállalkozás 2008-ban bőkezű adományt juttatott a Magyarok Egymásért Szövetségének, amely szoros kapcsolatban állt a titkosszolgálati kapcsolatai és egy milliárdos csempészési és sikkasztási ügy miatt ismertté vált Egymásért Alapítvánnyal.

A C. C. Soft felszámolási eljárásáról itt olvashatnak bővebben.