Engedélyt kért a Fidesz vezetésétől a különcködéshez Rogán

Vágólapra másolva!
A Fidesz arculatától eltérő stílusú plakátokkal kampányol a párt belvárosi polgármestere, Rogán Antal. Rogán a 2006-os polgármesteri kampányának elemeit használja. A különcködést előtt Rogán egyeztetett a pártközponttal.
Vágólapra másolva!

A fideszes jelöltekétől elütő stílusú plakátokkal kampányol Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere. Amíg a Fidesz egyéni jelöltjeinek plakátjain az "Itt az idő" felirat olvasható, addig Rogánnak a belvárosban látható hirdetésein "A jövő útján" felirat is szerepel. Más a plakátok színvilága, más a fotó beállítása is.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az V. kerületi önkormányzat sajtosztálya az [origo]-nak ezt azzal magyarázta, hogy Rogán a jelenlegi kampányban a 2006-os polgármesteri kampány elemeit használja újra. A sajtóosztály szerint az egyéni jelöltek plakátja eltérhet a Fidesz központilag tervezett plakátjaitól, ezt azonban előzetesen egyeztetni kell a párvezetéssel. A politikus megtette ezt, mielőtt kikerültek a plakátjai az utcára. Rogán nem maga finanszírozza egyéni plakátjait, a kihelyezéshez szükséges közterületeket a többi jelölthöz hasonlóan ebben az esetben is a Fidesz foglalta le - közölte a sajtóosztály.

A főváros 7-es számú egyéni választókerületében Rogánon kívül indul még Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője, Schiffer András, az LMP országos listájának vezetője. Az MDF Debreczeni Józsefet, a Jobbik pedig Hegedűs Lórántnét indítja. 2006-ban a körzetben az SZDSZ-es Pető Iván szerzett egyéni mandátumot, Pető akkor alig több mint 2 ezerrel kapott több szavazatot, mint Rogán.

A Fidesz tavaly december közepén mutatta be a párt egyéni jelöltjeit. Kövér László, a párt országos választmányának elnöke az [origo]-nak még februárban azt mondta, hogy a 176 egyéni választókerület között nincs olyan, ahol esélytelen lenne a győzelemre a Fidesz. Kövér hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy a párt jelöltjei minden egyéni körzetben nyerni is fognak.