Gyurcsány is szorított az MDF listáiért

Vágólapra másolva!
Szolidaritást érez az MDF-fel Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő, aki szerint mondvacsinált okokkal akarták megakadályozni a párt listaállítását. Az erről szóló határozatot az MSZP-s delegált is megszavazta a Fővárosi Választási Bizottságban, de végül az országos testület felülbírálta a döntést.
Vágólapra másolva!

Csalódottan figyeli az MDF körül zajló eseményeket Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, aki egy jászberényi lakossági fórumon beszélt erről. A korábbi kormányfő szerint ő nem szeretne úgy győzni, hogy eközben egy vetélytársát mondvacsinált okokkal kizárják a versenyből. E tekintetben szolidaritást érez az MDF tagjaival - mondta Gyurcsány.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtökön érvénytelenítette az MDF Nógrád megyei listáját, szerdán pedig a Fővárosi Választási Bizottság utasította el a párt budapesti területi listáját. A testület 3:2 arányban döntött a kérdésben, az elutasítás mellett szavazott a Fidesz, a Jobbik és az MSZP delegáltja is. Ezt a döntést azonban az OVB pénteken felülbírálta, és engedélyezte, hogy az MDF fővárosi listát állítson (erről itt olvashat részletesen).