Felfüggesztette az OVB Földesi-Szabó László mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
Az Országos Választási Bizottság hétfőn felfüggesztette Földesi-Szabó László, a Magyarok Egymásért Szövetsége képviselőjelöltjének mentelmi jogát. A mentelmi jog felfüggesztését a Fővárosi Bíróság kérte az OVB-től, mert Földsei-Szabó ellen csempészés és sikkasztás miatt büntetőeljárás folyik.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette Földesi-Szabó László, a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) képviselőjelöltjének mentelmi jogát hétfő esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

Földesi-Szabó Tolna megye 2. számú egyéni választókerületében indul jelöltként a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) színeiben, miután a helyi választási bizottság március 2-án nyilvántartásba vette. Mentelmi jogának felfüggesztését a Fővárosi Bíróság kérte az OVB-től, mert ellene több mint kétmilliárdos csempészés és sikkasztás miatt büntetőeljárás folyik.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a választáson induló jelölteket mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz. Földesi-Szabó mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló határozat ellen nem lehet fellebbezni.