Meg sem említi a Fideszt Orbán új kampányfilmje

Vágólapra másolva!
Kizárólag Orbán Viktorról szól a Fidesz új kampányfilmje, amely hétfőn jelent meg a pártelnök Facebook-oldalán. A felvételen egyszer sem hangzik el a Fidesz neve és párt színei sem jelennek meg.
Vágólapra másolva!

"A megfelelő ember, a megfelelő időben, itt az idő Magyarország" - hangzik el ebben a kampányfilmben, amely hétfőn került fel Orbán Viktor Fidesz-elnök Facebook-oldalára. A videó kizárólag Orbánra fókuszál, többek között az évértékelő beszédéből, José Barrosoval, az Európai Bizottság elnökével folytatott találkozójáról láthatók benne jelenetek. A felvételen egyszer sem hangzik a Fidesz neve és párt színei sem jelennek meg benne.

Korábban az [origo]-nak nyilatkozó fideszes forrásaink azt állították, hogy a Fidesz kampányának egy része azért koncentrál Orbánra, mert a pártelnök a radikális szavazók számára is elfogadható. A Fidesz ugyanis komolyan tart a szavazatmegosztástól, vagyis attól, hogy a radikálisabb szimpatizánsok egy része úgy gondolja, hogy csak egyéniben fog a Fideszre szavazni, a második, listás szavazatával pedig inkább a Jobbikot támogatja. Többek között a radikális Fidesz-szavazóknak szólnak a "Csak a Fidesz" feliratú választási plakátok is, amely ugyancsak a szavazatmegosztás veszélyére hívják fel a figyelmet. (Erről itt olvashat részletesen. )