Hárommilliót dobtak össze két nap alatt az LMP-nek

Vágólapra másolva!
Háromszáz ember támogatta ezer és százezer forint közötti összeggel az LMP-t, miután a párt kedden segítséget kért a szimpatizánsoktól. Két nap alatt hárommillió forint gyűlt össze, aminek felhasználását a párt honlapján vezetett kampányszámlán lehet nyomonkövetni.
Vágólapra másolva!

Két nap alatt több mint hárommillió forint adomány folyt be az LMP kampányszámlájára - közölte a párt csütörtökön. Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely kedden kérte a szimpatizánsoktól, hogy adakozzanak, mert - mint mondta - "gyakorlatilag üres a kassza". A párt közleménye szerint a bejelentés után azonnal érkeztek felajánlások az LMP számlájára: az első nap összesen mintegy 500 ezer forint, csütörtökig pedig több mint háromszáz magánszemély összesen hárommillió forint adományt juttatott el a pártnak. A legkisebb felajánlás ezer, a legnagyobb százezer forint volt.

Az áprilisa parlamenti választásokon induló pártok közül egyedül az LMP vezet nyílt kampányszámlát. A párt honlapján elérhető összesítés szerint csütörtök délutánig összesen 26,7 millió forint bevételük és 19,1 millió forint kiadásuk volt, de jelentős értékű lejárt, de ki nem fizetett számlájuk is van: például már február 28-án ki kellett volna fizetni 11 millió forintot "kültéri megjelenés" címszó alatt.

A Freedom House és a Transparency International Magyarország jogvédő szervezetek által működtetett - és az [origo] által is támogatott - Képmutatás című honlap becslése szerint az LMP eddig 54,2 millió forintot fordított a kampányára. Ezt Karácsony Gergely keddi sajtótájékoztatóján "többé-kevésbé reálisnak" nevezte a becslést.