Rekláminterjú miatt marasztaltak el egy csongrádi MSZP-s jelöltet

Vágólapra másolva!
Elmarasztalta a csongrád megyei választási bizottság az MSZP egyik megyei jelöltjét egy kereskedlemi rádióban sugárzott PR-interjúért. A megyében elért uniós fejlesztéseket mutatta be az interjúban a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, és a Csongrád megyei 2-es számú választókörzet MSZP-s képviselőjelöltje, Kozma József. A Fidesz szerint ezzel viszont sérült a jelöltek közötti egyenlőség elve.
Vágólapra másolva!

A helyi választási bizottság jogerős döntése szerint sérült a jelöltek közötti esélyegyenlőség alapelve a Csongrád megyei 2-es számú választókörzetben. Kozma József MSZP-s képviselőjelölt ugyanis a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) elnökeként egy helyi kereskedelmi rádióban sugárzott PR-interjúban mutatta be a régió uniós fejlesztési projektjeit.

Csepreghy Nándor, a Fidesz szegedi kampányfőnöke fordult emiatt a helyi választási bizottsághoz. Beadványa szerint a közpénzen, a DARFT költségén, a választási kampány hajrájában sugárzott hirdetések célja Kozma József képviselőjelölti népszerűségének növelése volt.

A választási bizottság határozata ismerteti, hogy az egyik szegedi kereskedelmi rádió március 16-31. között sugárzott harminc PR-interjút a DARFT megrendelésére. Az interjúkat a rádió készen kapta, és azokat a médiatörvény előírásainak megfelelően reklámként sugározta. A hirdetésekben Kozma József a DARFT elnökeként, nem pedig a Csongrád megyei 2-es számú választókörzet képviselőjelöltjeként szólalt meg.

A helyi választási bizottság megállapítása szerint a jelöltek közötti esélyegyenlőség sérült azzal, hogy a reklámokat a kampányidőszakban sugározták. Mészáros Tamás, az MSZP Csongrád megyei ügyvivője az MTI-nek elmondta, bár nem értenek egyet a helyi választási bizottság döntésével, tudomásul vették azt.