Párizsban szerveztek MSZP-párti megmozdulást a francia szocialisták

Vágólapra másolva!
A francia Szocialista Párt megmozdulást szervezett az MSZP támogatására szerdán. Az MSZP választási támogatását azzal magyarázzák, hogy annál jobb, minél több szocialista politikus ül az Európai Tanácsban.
Vágólapra másolva!

A francia szocialisták párizsi szervezete az MSZP-t támogató akciót rendezett szerdán a magyarországi országgyűlési képviselőválasztás előtt. A legnagyobb francia ellenzéki párt néhány aktivistája párizsi székházuk közelében, a Szajnát átszelő Solferino-hídon a magyar zászlót és a magyar testvérpárt logóját ábrázoló plakátokat tartva rögzített rövid videóüzeneteket az MSZP támogatására, amelyeket elküldenek Magyarországra.

Az akciót szervező Aleksander Glogowski a szimbolikus megmozdulásról elmondta, hogy a szocialisták egy tipikusan párizsi helyen a testvérpárt jelképeivel megjelenve jelzik, hogy figyelemmel követik a francia határokon kívüli választásokat is. Glogowski szerint nem először szerveztek ilyen akciót. Az utóbbi időben szokássá vált, hogy amikor egy uniós tagállamban parlamenti választásokat tartanak, a francia Szocialista Párt párizsi szervezete szimbolikus megmozdulásokkal biztosítja támogatásáról az Európai Szocialista Párt tagjait. Ez történt a lengyel, az olasz és a német választások előtt is.

"Nem ítéljük meg a pártok álláspontját a belpolitikai vitákban. Európai jellegű megmozdulásról van szó, mert nemzeti hovatartozásunkon túl mindannyian európai állampolgáruk vagyunk, és ennek megélése is nagyon fontos" - mondta a francia aktivista. Hozzátette: "Egyetlen célunk: azt üzenni az éppen választásokra készülő országnak, francia és európai állampolgárként számunkra azért fontos, hogy a szocialisták legyenek többségben, mert akkor az Európai Tanácsban is több szocialista kerülhet döntéshelyzetbe, és ez nagyobb esélyt adhat a szociális Európa létrehozásának".