MSZP-aktivistát löktek fel a gyújtogatni vágyó fiatalok Szolnokon

Vágólapra másolva!
Garázdaság miatt indul eljárás két fiatal ellen, akik először fel akarták gyújtani az MSZP egyik szolnoki kampánystandján lévő szórólapokat, majd az azokat visszakövetelő aktivistát fellökték.
Vágólapra másolva!

Feketébe öltözött, szétszakított Nagy-Magyarországot ábrázoló pólót viselő fiatalok fenyegették meg csütörtökön kora délután az MSZP két aktivistáját Szolnokon. Győrfi Mihály, az egyik országgyűlési képviselőjelölt kampányfőnöke elmondta: négy, 16-18 év körüli fiatal állta körül a Hild térnél kihelyezett standot, és hangosan szidalmazta az ott dolgozó két embert.

Az MSZP-aktivisták egyike egy idősebb hölgy volt, aki elől elvettek egy szórólapot és azt meg is akarták gyújtani, miközben azt mondták neki: "úgy szálljatok fel ti is kéményen, mint a zsidók!" Amikor a nő visszavette volna a lapot, ellökték, majd elmentek.

Az őket követő kampányfőnök elől elfutottak, ekkor viszont már egy rendőrjárőr is megjelent, így az egyik fiatalt előállították. Győrfi Mihály azt mondta: a fiatalok az egyik szolnoki középiskolába járnak, de nem helyiek. Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: garázdaság miatt indul eljárás a fiatalok ellen.