Vágólapra másolva!
A vasárnapi választási malőrök ellenére a helyén marad Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke, aki kedden bejelentette: nem látja okát a távozásnak. Szigeti szerint senki másnak sem kell lemondania azért, mert vasárnap egyes szavazókörökben késő éjszakába nyúlt a szavazás, és meghosszabbított kampánycsenddel tartották vissza a választási eredményeket.
Vágólapra másolva!

"Nem látom okát annak, hogy lemondjak" - közölte az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülése után a testület elnöke, Szigeti Péter, akinek a távozását többen is sürgették a vasárnapi választási káosz miatt. Szigeti hétfőn még azt mondta, "alszik egyet" a döntésre, és kedden mondja meg, lemond-e: az OVB ülésén ez mégsem került szóba, az elnök az ülésről távozóban csak az MTI tudósítójának kérdésére beszélt a témáról.

"Meghallgattam az OVB vasárnapi üggyel kapcsolatos elgondolásait, és azt gondolom, hogy mivel ezzel alapvetően egyet tudok érteni és el tudom fogadni, ezért nincs okom arra, hogy lemondjak" - közölte az MTI kérdésére. Arra a kérdésre, szükséges-e, hogy a vasárnapiak miatt bárki - akár az Országos Választási Iroda vezetője - lemondjon, szintén nemmel válaszolt.

Vasárnap este több szavazóhelyiséget nem tudtak bezárni, mert még százak várakoztak voksolásra. A legkésőbb Budapest XI. kerületében fejeződött be az igazolással szavazás, mégpedig hétfőn hajnali negyed kettőkor. Az elhúzódó voksolás miatt a választási iroda az első részeredményeket csak vasárnap este fél 11 körül hozta nyilvánosságra.