Orbán Viktor: "Bízzanak bennem, lesz adócsökkentés"

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon azt mondta, "lesz adócsökkentés". A Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje szerint az új kormány egyik legfontosabb feladata a közbiztonság javítása, a bűnözés visszaszorítása lesz.
Vágólapra másolva!

"Bízzanak bennem, lesz adócsökkentés" - válaszolta Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje szerdán arra a kérdésre, hogy lesz-e idén adócsökkentés Magyarországon. Ez volt az egyetlen újságírói kérdés, amelyre a Fidesz elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon tett látogatásán válaszolt.

Az adócsökkentés hónapok óta a Fidesz leghangsúlyosabb választási ígérete, Orbán Viktor is tett arra korábban utalást, hogy ha kormányra kerülnek, még 2010-ben tesznek ilyen lépéseket. Kövér László kedden egy lakossági fórumon az adócsökkentéssel kapcsolatban már azt mondta, hogy "ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló". (Erről bővebben itt olvashat.)

Orbán Viktor szerdán Rakamazon felkereste a helyi rendőrőrsöt is, és arról beszélt, hogy "Magyarországon a rendetlenségnek hamarosan vége lesz, s a bűnözők világának úgyszintén, és ezt elsősorban a rendőrség biztosítja majd". A rendet az államnak, nem pedig gárdáknak és félkatonai szervezeteknek kell biztosítani az országban, ezért jól működő, felszerelt, tisztességesen megfizetett rendőrségre van szükség, és az új kormány ennek elérésére tesz majd határozott lépéseket - mondta.

Orbán szerint több jogszabályt meg kell változtatni ahhoz, hogy a rendőrség tehesse a dolgát, ezért is fontos, milyen felhatalmazást kap a Fidesz az állampolgároktól a második fordulóban.