Vona: A Jobbik meglepetést fog okozni

Vágólapra másolva!
Meglepetést ígért a Jobbik országgyűlési munkájában Vona Gábor pártelnök, aki szerint parlamenti pártként sem fognak megváltozni. Vona négy támakört nevezett meg, amelyel szerinte az új kormánynak azonnal foglalkoznia kell. Azt ígérte, ha a Fidesz-kormány megpróbálná elsumákolni ezeket, ők kikényszerítik a megoldást.
Vágólapra másolva!

Magyarország megmentését nevezte a Jobbik és küldetésének Vona Gábor, a párt elnöke a második forduló után. Vona külön gratulált Molnár Oszkárnak, Edelény korábban fideszes polgármesterének, aki most függetlenként, jobbikos támogatottsággal országgyűlési mandátumot szerzett. Gratulált a Fidesznek is a győzelemhez, de azt mondta, a Jobbik komoly veszélynek tartja, hogy egy párt önmagában átalakíthatja a közjogi berendezkedést.

Vona szerint a Jobbik parlamentbe kerülésével "60 év után" egy valóban alulról szerveződő párt került az Országgyűlésbe. Azt ígérte, pártja a parlamentben nagy meglepetést fog okozni, mert nem fognak megváltozni, parlamenti pártként is azt az utat fogják követni, amit eddig. "Az ország romokban hever" - mondta Vona, aki szerint akkor sem adnának 100 nap türelmi időt a fideszes kormánynak, ha az kérné. "Nincs nyári szünet, pihenés, munka van" - mondta.

Vona négy témát nevezett a legfontosabbnak: az adócsökkentést, a kilakoltatások megakadályozását, a közbiztonság javítását és az elszámoltatást. "Millióan várnak erre" - mondta a pártelnök, aki szerint a Jobbik akkor is ki fogja kényszeríteni ezeket - parlamenten belüli és kívüli eszközökkel -, ha a Fidesz megpróbálná "elsumákolni" azokat.