Bevásárolta magát az RTL-be a miniszteresélyes Fellegi excége

Vágólapra másolva!
Komoly változások történtek néhány nappal a választások előtt a magyar médiapiacon: Fellegi Tamás üzletember megvált, a többek közt a Fidesszel szimpatizáló Heti Választ is birtokló cégének többségi tulajdonrészétől, amelyet a Class FM kereskedelmi rádió tulajdonosa és Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke vett meg. Saját lapja korábban arról írt: Fellegi vagyongazdálkodási miniszter lesz az új kormányban.
Vágólapra másolva!

Értékesítette az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt-ben lévő teljes tulajdonrészét Fellegi Tamás üzletember, aki ezzel megvált a médiában lévő érdekeltségeitől. A Heti Válasz - amelynek kiadója szintén az Infocenter.hu tulajdonában van - online kiadása vasárnap közölte, hogy Fellegi április 22-én értékesítette a vállalatban meglévő teljes - többségi - tulajdonrészét.

A cég részvényeinek 52 százalékát Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa és Fellegi eddigi üzlettársa, valamint Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke vásárolta meg. A dán DEFAP pénzügyi csoport tulajdonában lévő Central Media Aps. tulajdonrésze változatlan maradt. Nyerges átvette az Infocenter.hu Zrt. vezérigazgatói feladatait is.

Egy nappal később, április 23-án az Infocenter.hu Zrt. megvásárolta az IKO Média Holding Zrt részvényeinek 100 százalékát. Az IKO Média Holding Zrt. tulajdonában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka - közölte az Infocenter hétfőn az MTI-vel. A szerződés tárgya volt még az IKO Műsorgyártó Kft, a Videovox Production Műsorgyártó Kft, valamint az IKO Sales House Kft 50-50 százalékos üzletrészeinek a megvásárlása is.

Nyerges Zsolt a szerződés aláírása után - a cég közleménye szerint - azt mondta: örül, hogy az Infocenter.hu részese lehet "a legnagyobb magyar televízió sikereinek". Az IKO Média Holding 3 tagot delegálhataz M-RTL 10 tagú igazgatóságába. Így a jövőben csatlakozik az igazgatósághoz Nyerges és Aczél Zoltán. Rákosi Tamás továbbra is tagja marad az M-RTL Zrt. igazgatóságának, valamint felkérést kapott arra, hogy vegyen részt az adás-vételben érintett másik három kft irányításában is.

Fellegi Tamásról két hete, az akkor még az érdekeltségébe tartozó Heti Válasz írta meg, hogy várhatóan tagja lesz a következő kormánynak, amelyben a vagyongazdálkodásért fog felelni. A médiaérdekeltség eladása erősítheti ezt a feltételezést, hiszen egy hetilap és egy országos kereskedelmi tévé birtoklása összeférhetetlen lenne a miniszteri poszttal. Korábban megvált gazdasági érdekeltségeitől Pintér Sándor is, aki meg nem erősített hírek szerint belügyminiszter lehet a következő kormányban.