Harrach Péter vezetheti a KDNP-frakciót

Vágólapra másolva!
Harrach Péter vezeti majd az új összetételű parlamentben a KDNP frakciót. Harrach vasárnap az [origo]-nak azt mondta: a héten a parlamenti ülés előkészítésével fog foglalkozni, mint a KDNP-frakció lehetséges vezetője.
Vágólapra másolva!

Várhatóan Harrach Péter vezeti majd az új összetételű parlamentben a KDNP frakciót - értesült az MTI. Hasonlóan nyilatkozott az [origo]-nak vasárnap este a Fidesz eredményváró központjában Harrach, a politikus úgy fogalmazott: a héten a parlamenti ülés előkészítésével fog foglalkozni, mint a KDNP-frakció lehetséges vezetője. Harrach az [origo]-nak azt mondta: a jelenlegi 23 helyett 30-35 tagja lehet az új KDNP frakciónak.

A Fidesszel szövetséges KNDP parlamenti frakcióját a 2006-2010-es ciklusban Semjén Zsolt pártelnök vezetette. Semjén az új kormányban sajtóértesülések szerint nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes lehet. Az új kormányban a kereszténydemokraták felelhetnek majd szociális, az oktatási területért. Előbbi terület irányítója Soltész Miklós, utóbbié Hoffmann Rózsa lehet.

A pártszövetségnek elméletileg a Fideszen és a KDNP-n kívül több parlamenti frakciója is lehetne, többek között a Fidesz szövetséges szervezetei kaphatnának frakciót, mint például a Nemzeti Fórum, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Fidelitas vagy a Magosz. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke vasárnap az [origo]-nak azt mondta: elméletileg lehetséges lenne más frakciók létrehozása is, de ilyen elképzelések nincsenek a pártban.