Szerdán alakít frakciót a Jobbik

Vágólapra másolva!
Szerdán alakítja meg parlamenti frakcióját a Jobbik, amely 47 képviselővel lesz jelen az új Országgyűlésben. Novák Előd alelnök közölte, hogy valószínűleg Vona Gábor lesz a frakcióvezető, de ez szerinte még nem eldöntött kérdés.
Vágólapra másolva!

Szerdán tartja alakuló ülését a Jobbik leendő országgyűlési képviselőcsoportja, a párt képviselői a nap folyamán megválasztják a frakcióvezetőt is - mondta Novák Előd, a párt alelnöke kedden. A jobbikos politikus racionális felvetésnek nevezte azokat a médiában megjelent találgatásokat, miszerint Vona Gábor lehet a frakcióvezető. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Jobbik egy demokratikus párt, így ez a kérdés még nem eldöntött.

Novák Előd szerint egyelőre nem látszik világosan, mikor tarthatja alakuló ülését a következő Országgyűlés, mivel a szoros végeredmény, illetve a szocialista Szanyi Tibor által Novák szerint elkövetett "komoly választási visszaélések" miatt egy mandátum sorsa még mindig nem dőlt el. Kijelentette: ezen a nyáron nincs helye a parlamenti szünetnek, hiszen a képviselőknek nagyon sok mulasztást kell bepótolniuk az elmúlt 8 és 20 évből.

A Jobbik a kezdeti időszakban elsősorban a politikai elszámoltatás, a közbiztonság megteremtése, a mihamarabbi adócsökkentés, valamint a kilakoltatások megakadályozása területén kíván nyomást gyakorolni a kormányra - mondta, megismételve Vona Gábor pártelnök korábbi ígéretét. A párt továbbá határozati javaslatot kíván benyújtani a trianoni békeszerződés évfordulójának "nemzeti emléknappá nyilvánításáról", illetve a határon túli magyarok érdekében egyeztetéseket kezdeményez a kettős állampolgárság minél hamarabbi megadásáról - mondta Novák Előd.