Századvég: mást gondol a brüsszeli elit és az európaiak többsége a bevándorlásról

Fleury Merogis blocked by jail workers  FO UFAP afghanistan blocus centre de retention choisy le roi crisis DEMONSTRATION fleury fleury merogis france jail migrant noborder paris PRISON prison workers protest protest march refugees soudan ufap syndicate U
Jail workers block the gate at Fleury-Merogis prison, the largest prison in Europe, located in Fleury-Merogis near Paris, France on January 18, 2018 after multiple agressions in prison by inmates turn into clashes with anti-riot police force. (Photo by Julien Mattia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A legfontosabb kérdésekben a brüsszeli elit és az európaiak többsége mást gondol, ami már a 2019-es európai parlamenti választáson megbosszulhatja önmagát - derül ki a Századvég a Figyelőben megjelent kutatásából, mely az Európai Unió 28 tagállamában élő polgárok véleményét vizsgálta.
Vágólapra másolva!

A Századvég Alapítvány harmadszor kérdezte meg a Project 28 elnevezésű kutatás keretében az uniós tagországok polgárait arról, hogy mit gondolnak az Európai Unióról, a saját jövőjükről vagy éppen a migrációról. A Figyelő e heti mellékletéből megtudhatjuk, miként vélekednek a közösség lakosai a nemzeti szuverenitásról, gyermekeik gazdasági perspektívájáról, a bevándorlók motivációjáról és a családegyesítésről, az NGO-k vagy éppen Soros György politikai tevékenységéről. A Századvég idei felmérésének egyik legfontosabb eredménye, hogy

a nyugati mainstream politika és média által követett célokat már a nyugati országokban is egyre kevesebben támogatják,

így alacsony az integráció elmélyítését vagy a migránsok családegyesítését támogatók száma.

A kutatás eredményeiből kiderül az is, hogy a visegrádi országok nemcsak a bevándorlás megítélésében különböznek Nyugat-Európától, hanem abban is, hogy sokkal optimistábbak gyermekeik jövőjét illetően. Az unió összes tagállamát tekintve 18 százalék gondolja úgy, hogy gyermekei jobban fognak élni mint ma, és 50 százalék gondolja úgy, hogy nem így lesz. A magyarok ugyanakkor az uniós átlag fölé helyezkednek a maguk 42 és 28 százalékával ezekben a kategóriákban.

Az európaiak nem kérnek az illegális bevándorlásból "Forrás: NurPhoto/Julien Mattia/NurPhoto/Julien Mattia "

A Századvég mérése szerint 2016 óta jelentősen megváltozott a bevándorlás megítélése is. Míg 2016-ban még a megkérdezettek 51 százaléka gondolta azt, hogy a népvándorlásban a legtöbben azért jönnek, mert nincsenek biztonságban anyaországukban, addig 2018-ban már csak a megkérdezettek 39 százaléka vélekedik így. Tavaly és idén is többen mondták azt, hogy a bevándorlók közül legtöbben gazdasági céllal, illetve a szociális juttatásokért érkeznek a kontinensre. Emellett 61 százalék vélekedik úgy, hogy a migránsok érkezése inkább hátráltatja az EU gazdaságát.

Az európaiak nem kérnek a Soros-tervből sem, és Soros György megítélése is kifejezetten rossz.

A megkérdezettek több mint fele (57 százalék) nem ért egyet azzal, hogy üzletemberek NGO-kon keresztül beavatkozzanak a tagállamok belügyeibe, a tőzsdespekulánsról pedig az európaiak 80 százalékának van kedvezőtlen véleménye. Az EU polgárai a nemzeti szuverenitás megőrzését támogatják, és nem akarnak több integrációt sem.