A vasárnapi választás tétje az is, hogy megmaradhat-e a családok támogatása

Szemerkényi Réka; Pelczné dr. Gáll Ildikó; Király Nóra ÉPÜLET Közéleti személyiség foglalkozása piac politikus politikusnő SZEMÉLY Budapest, 2014. április 26.
Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője (b2), Király Nóra, a X
Budapest, 2014. április 26. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője (b2), Király Nóra, a XI. kerületi önkormányzat fideszes képviselője (j2) és Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó, EP-képviselőjelöltek (j) a gazdagréti termelői piacon, ahol Pelczné Gáll Ildikó bemutatta a Fidesz-KDNP pártszövetség listájának több női jelöltjét 2014. április 26-án. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A kormány intézkedéseinek hatására folyamatosan emelkedik a születések száma az országban - mondta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke szombaton az M1 Aktuális csatornán. Király Nóra beszámolt arról is, hogy a fenti javuló tendencia a kormány intézkedéseinek: így például a családi adókedvezménynek, a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok) vagy a gyed extrának köszönhető. A vasárnapi választás tétje az is, hogy megmaradhat-e a családok támogatása.
Vágólapra másolva!

Király Nóra, aki a főváros XI. kerületének fideszes alpolgármestere, elmondta: míg 2010 előtt az átlagos gyerekszám családonként 1,23 volt, mostanra 1,49-re nőtt, így bár lassan, de erősödik a gyerekvállalási kedv. Hozzátette, a cél, hogy az átlag elérje a 2,1 gyermeket családonként.

Budapest, 2014. április 26. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője (b2), Király Nóra, a XI. kerületi önkormányzat fideszes képviselője (j2) és Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó, EP-képviselőjelöltek (j) a gazdagréti termelői piacon, ahol Pelczné Gáll Ildikó bemutatta a Fidesz-KDNP pártszövetség listájának több női jelöltjét 2014. április 26-án. MTI Fotó: Kallos Bea Forrás: MTI/Kallos Bea

A szervezet elnöke felidézte, a kormány olyan támogatásokkal növelte a gyermekvállalási hajlandóságot, mint a családi adókedvezmény, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) vagy a gyed extra. A gyermekek számától függően lehetőség van arra is, hogy teljes egészében elengedjék a Diákhitel-tartozást - fűzte hozzá a Ficsak elnöke.

Király Nóra hozzátette, a vasárnapi országgyűlési választás nagy tétje, hogy megmarad-e a családok folyamatos támogatása.