Ma szállítják ki az átjelentkezők szavazólapjait

országos pártlista, választás 2018, választás, szavazólap
Budapest, 2018. március 14. Az országos pártlistás szavazólap magyarországi szavazásra készült mintája, amelyet jóváhagyott ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Nemzeti Választási Iroda budapesti Alkotmány utcai székházában 2018. március 14-én. A szavazólapon 23 pártlista neve szerepel. Az NVB ülésén jóváhagyta a nemzetiségi listás szavazólapok mintáját is. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Ma szállítják ki a megyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületek székhelyeire a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson átjelentkezéssel szavazó szavazólapjait.
Vágólapra másolva!

A szavazóköri dobozokat már kiszállították a választókerületek székhelyeire.

Az átjelentkezésre azonban tegnap délután 16 óráig volt lehetőség, így csak ekkor derült ki, melyik választókerületbe hány darab más választókerületi szavazólapot kell kiszállítani.

A nyomda szigorú biztonsági intézkedések mellett készítette el az országgyűlési választás papírjait, majd "dobozolta" azokat szavazóköri bontásban.

Vasárnap valamivel

több mint 8 millió választópolgár jogosult szavazni.

Az országos pártlistás szavazólap magyarországi szavazásra készült mintája Forrás: MTI/Soós Lajos

A nyomdában nyomtatták a kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 13 nemzetiség országos listás szavazólapját, vagyis összesen 121-félét.

A szavazólapokat többféle biztonsági jellel is ellátták: világos krémszínű papírra nyomtatták, amelyet a címert formázó vízjellel és az Országház képét mutató perforációval (ricceléssel) láttak el.

Az ANY Biztonsági Nyomda nyomtatta az egyéb választási kellékeket is, mint például a jegyzőkönyveket, borítékokat.

A külképviseletekre szánt szavazólapokat március 31-e után szállították ki, amikor lezárult a külképviseleti névjegyzékbe vétel. A 118 külképviseleti választási iroda elnöke személyesen vitte ki a szavazólapokat a külképviseletekre, és ők is hozzák haza a szavazást követő csütörtökig.