Beindultak: csalhatott az ellenzék a XVII. kerületben is

Vágólapra másolva!
Egy olvasónk arról tájékoztatott minket, hogy az egyik rákosmentei szavazóhelyiség előtt az MSZP-P jelöltjének neve díszeleg. A hatályos jogszabályok szerint kampánytevékenység nem folytatható a szavazóhelységtől számított 150 méteres körzeten belül. Nagyon úgy néz ki, hogy Újpest után újabb ellenzéki akciózás történt. 
Vágólapra másolva!

Olvasónk küldött fotókat arról, hogy ismeretlenek Lukoczki Károlynak, az MSZP-P rákosmentei jelöltjének a nevét festették fel az aszfaltra az egyik szavazóhelyiség közelében. Úgy tudjuk, hogy a Rezgő utcai óvoda épülete előtt pár méterre díszeleg a felirat. Csakhogy a hatályos jogszabályok szerint kampánytevékenység nem folytatható a szavazóhelységtől számított 150 méteres körzeten belül. Itt a kampányfelirat:

Forrás: Origo

Itt pedig a szavazóhelyiség:

Forrás: Origo

Egész pontosan így szól a jogszabály szöveg: „a szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül azonban – közterületen – választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható.”