A szerb elnök gratulált Orbán Viktornak

Orbán Viktor, Fidesz, Választás 2018, győzelem
Vágólapra másolva!
A magyarországi választók újra igazi vezetőt választottak maguknak, aki bebizonyította, hogy a szorgalmas munka elkötelezettje, és eltökélt abban, hogy békés és gyümölcsöző jövőt teremtsen számukra – fogalmazott Aleksandar Vucic szerb államfő az Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének írt levelében, és egyben gratulált az országgyűlési választásokon elért eredményéhez.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: azok a nehéz, de megalapozott döntések, amelyeket Orbán Viktor a fenti célok elérése érdekében hozott, bizonyítják, hogy bölcsességgel és gazdag politikai tapasztalattal lehet előrébb vinni az országot és a népet.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Meggyőződésem szerint a Szerbiában élő magyar kisebbség és a magyarországi szerb kisebbség is hozzájárul ehhez, de élvezi is mindazokat az előnyöket, amelyeket az erősebb kétoldalú kapcsolatok, és a kettőnk személyes barátsága jelent" – fogalmazott a szerb elnök.

Aleksandar Vucic kiemelte, hogy az egyre jobb gazdasági kapcsolatok, a kétoldalú kereskedelmi forgalom növekedése, valamint a befektetések lehetővé teszik, hogy gyorsabban és könnyebben haladjon előre Szerbia, kihasználja a lehetőségeit, és a partnerségen keresztül hozzájáruljon Európa fejlődéséhez. „Ezzel összefüggésben kihasználnám a lehetőséget, hogy neked és a kormányodnak megköszönjem azt az önzetlen támogatást, amelyet Szerbiának nyújtotok az ország európai útján. Örömmel várom következő találkozónkat, amelynek eredményei – meggyőződésem szerint – új ötletek és a közös munka új irányvonalai lesznek, és amelyek mindkét fél javát szolgálják majd" – zárta gratulációját a szerb köztársasági elnök.