Demszky Gábor furcsa állapotban vízzel locsolt, és lökdösött egy riportert

2018.04.09. 21:54

Demszky Gábor bukott SZDSZ-es főpolgármester lökdöste, sértegette, és vízzel próbálta leönteni az Echo TV stábját. Abszurd jelenetek.

A televízió operatőre azt kérdezte Budapest volt főpolgármesterétől, hogy miért osztogat szórólapot a Bocskai úton található szavazókör előtt.

Demszky erre lökdösni kezdte a stáb egyik munkatársát, majd vízzel próbálta meg leönteni. Közben minősíthetetlen stílusban sértegette az operatőrt. Egyik társa pedig egy kosárral akarta elhárítani a sajtósokat. Ő is trágár szavakkal szidalmazta az EchoTV stábját.

A szórólapokon láthatólag a Nyomtass te is! mozgalom felhívása szerepelt azzal kapcsolatban, hogy melyik esélyes ellenzéki jelöltre szavazzanak a választópolgárok.

Mivel Demszky Gábor közvetlenül a szavazókör előtt osztogatta a lapokat, ezért megsértette a választási törvényt, amely világosan kimondja, hogy a szavazóhelységtől 150 méteren belül található körzetben nem lehet kampánytevékenységet folytatni. A törvénysértés mellett Demszky állapota is aggodalomra adhat okot.