Kiengedték az előzetesből a volt vagyonkezelős vezetőket

Vágólapra másolva!
A bíróság megszüntette Tátrai Miklós és Császy Zsolt előzetes letartóztatását. A Nemzeti Vagyonkezelő két volt vezetőjét a sukorói ügyben gyanúsították meg.
Vágólapra másolva!

Megszüntették Tátrai Miklós és Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő két volt vezetőjének előzetes letartóztatását - értesült a Népszabadság és a Magyar Nemzet. A volt vezérigazgatót és a volt értékesítési igazgatót a sukorói ügyben gyanúsították meg.

Tátrai Miklósnál és Császy Zsoltnál szeptember elsején tartottak házkutatást, ezután rendelték el az előzetes letartóztatásukat. Legutóbb december elején hosszabbították meg a kényszerintézkedést három hónappal, most ezt bírálta felül a másodfokú bíróság. Ezt megerősítette mindkét gyanúsított védője a Népszabadságnak.

A két volt MNV-vezető pénteken tanúskodott a székesfehérvári bíróságon abban a perben, amelyet a magyar állam indított Joav Blum ellen a sukorói telekcsere-szerződés megsemmisítése érdekében. A vád szerint Tátrai Miklós, az MNV volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV akkori értékesítési igazgatója olyan szerződést hagyott jóvá, amely miatt 1 milliárd 327 millió forint kár érte a magyar államot.