Schönherr-ösztöndíj az Alpbach Nyári Egyetemre

Vágólapra másolva!
A Schönherr Nemzetközi Ügyvédi Iroda két, jogi tanulmányokat folytató közép-kelet európai diák részvételét támogatja az Alpbach Nyári Egyetem Európai Integrációs programján.
Vágólapra másolva!

Az Ausztria szívében fekvő Alpbachban megrendezésre kerülő Nyári Egyetem kiváló lehetőséget nyújt az eszmecserére a különböző jogterületek hallgatói számára. A bécsi jogi egyetem szervezésében megrendezésre kerülő program vendégei között szerepelnek az Alpbach Fórum prominens előadói is.

Ausztria nyári egyetemén egy időben két nyelven - angolul és németül - zajlik a képzés. A program alapvető célja, hogy megismertesse a résztvevőket az Európai Közösség és Európai Unió működésével, felkészítse őket az Európai Integráció szociális-gazdasági és jogi folyamatainak megértésére és értékelésére.

A diákok vezetett viták során ismerkedhetnek meg az európai integrációt érintő aktuális problémákkal. A nyári egyetemen friss diplomások és jelenleg tanulmányaikat folytató diákok az alábbi területeken bővíthetük tudásukat: jog, üzleti tudományok, közgazdaságtan és egyéb szociális és politikai szakirányok.

A nyári egyetem az Innsbrucki Egyetem európai és nemzetközi jogi tanszékének együttműködésével és az Osztrák Szövetségi Tudományos és Kutatásügyi Minisztérium támogatásával valósul meg.

A Schönherr két hallgató részvételét szponzorálja az Albach Nyári Egyetemen (utazási költségekkel együtt). Az ösztöndíj-pályázat benyújtásának határideje 2010. június 6, jelentkezni a Schönherr Nemzetközi Ügyvédi Iroda honlapján lehet.

A pályázaton részt vehetnek a következő államok joghallgatói és frissen végzett jogászai: Albánia, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Magyarország, Moldova, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, és Ukrajna.