Elektronikus aláírással előzik meg az online bankolók elleni bűncselekményeket?

Microsec, e-szignó
Vágólapra másolva!
Óriási előrelépés lehet az online pénzügyi tranzakciók biztonsága és a törvénytisztelő felhasználók jogbiztonsága szempontjából a Microsec Zrt. azon fejlesztése, amely révén sms helyett elektronikus aláírás védi majd a pénzünket. A „Legjobb magyar innováció 2013 díját” elnyert új fejlesztés meghiúsítja az internetről lopott, illetve csalással megszerzett adatok jogosulatlan felhasználását.
Vágólapra másolva!

A hazai Microsec Zrt. elsőként fejlesztett ki egy olyan elektronikus aláírás alapú technológiát, amellyel a legmagasabb szinten szavatolható az online bankolás és a pénzügyi tranzakciók biztonsága. Az új fejlesztés meghiúsítja az internetről lopott, illetve csalással megszerzett adatok jogosulatlan felhasználását. A megoldás idén elnyerte az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) Biztonsági Díj – Legjobb magyar innováció 2013 díját.

Az online pénzügyi tranzakciók biztonságát kizárólag a jogosultságok pontos beazonosításával lehet garantálni. A hazai hitelesítés-szolgáltatás és elektronikus aláírás piac meghatározó vállalkozása, a magyar tulajdonú Microsec Zrt., elsőként fejlesztett ki egy elektronikus aláíráson alapuló, kétfaktoros, az online tranzakciók biztonságát valóban szavatoló azonosítási rendszert.

A PaySEQR technológia az okostelefonok bevonásával teszi biztonságossá az internetes bankolást és vásárlást. Eddig, lopott bankkártya adatokkal is lehetett interneten vásárolni, jogosultságot igazolni. A most kifejlesztett megoldással, erre már nem lesz lehetőség.

A PaySEQR-ban alkalmazott elektronikus aláírás technológia (Public-key Infrastructure), napjaink legbiztonságosabb megoldása. Megakadályozhatja az ATM jogosulatlan használatát, az internetes vásárlások során gyakori, úgynevezett kártya hiányában elkövetett visszaéléseket (CNP) és az adathalászat, valamint a rosszindulatú szoftverek, például a kémprogramok károkozását.

Világszerte elektronikus aláírás technológiával védik az útlevelek adatait is, így az új fejlesztés technikai alapjai már bizonyítottak. A PaySEQR hamarosan leválthatja a jelenlegi védelmi rendszereket, a költséges SMS üzeneteket és az egyszer használható, jelszó generáló eszközöket.