Minden pihenni vágyó munkavállaló számára kellemetlen, ha a megtervezett szabadságát végül mégsem tudja kivenni, esetleg a már megkezdett pihenéséről a munkáltató őt visszarendeli. Sokan nem tudják, hogy vannak olyan esetek, amikor is ez teljesen jogszerű. Ennek szabályairól írnak a D.A.S. JogSzerviz szakértői.

A kiindulási alap, hogy a feleket a munkaviszony keretein belül egy általános együttműködési kötelezettség terheli. A munkavállalónak a szabadságos könyvben meg kell jelölnie, azt, hogy milyen telefonszámon lenne elérhető.

A munkáltató azonban nem élhet vissza azzal, hogy „zavarja" minden apró-cseprő kérdéssel a munkavállalót.

Ugyanakkor, ha a munkavállaló olyan munkakörben dolgozik, mely nélkülözhetetlenné teszi, akkor elképzelhető az, hogy elérhetővé kell lennie a munkáltatója számára.

Ezek az esetek nyilván nem kőbe vésettek és leginkább valamennyi körülmény ismeretében ítélhetőek meg.

A Munka törvénykönyve

A Munka törvénykönyve azonban kifejezetten rendelkezik arról, hogy a munkáltató mikor utasíthatja a munkavállalót a szabadságának megszakítására és a munkavégzésre.

A 123.§ alapján a munkáltató kizárólag kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan veszélyeztető ok esetén utasíthatja a munkavállalót a szabadságának megszakítására.

Itt valóban minden szónak jelentősége van, illetve a munkáltatónak nem elég általánosságban hivatkoznia például a fontos gazdasági érdekre, hanem bizonyítania is szükséges. Ezek az esetek tipikusan a munkaviszony megszüntetése kapcsán válnak jelentőssé.

Forrás: 123rf.com

Leginkább akkor, amikor valamelyik fél emiatt megszünteti a munkaviszonyt és ennek jogellenessége miatt, bíróság elé kerül az eset.

Ha a munkavállaló eleget tesz a munkavégzési kötelezettségének és emiatt kiadása merül fel (lemondott út, plusz utazási költség), akkor a felmerült kárát és igazolt költségeit a munkáltatónak meg kell térítenie.

Mindezt dokumentálnia kell a munkavállalónak, tehát érdemes számlét, bizonylatot kérnie ezekről.

Ugyanakkor, ha szóban kapta azt a munkáltatói utasítást, hogy azonnal térjen vissza, javasolt mindennek megerősítését írásban is kérnie.

Mindezek a munkavállaló későbbi bizonyítási kötelezettségéhez volnának szükségesek, amennyiben jogvita alakulna ki a felek között.

https://das.hu/