D.A.S. JogSzerviz: hogyan használhatja a munkáltató a nyomkövető berendezést?

Vágólapra másolva!
Igen elterjedt megoldás a munkáltatók körében a műholdas nyomkövető berendezés beszerelése az általuk üzemeltetett gépjárművekbe – számolt be a tapasztalatokról az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője..
Vágólapra másolva!

Dr. Kiss Szilvia szerint mindezt az eredményezte, hogy erősödik az igény a céges autók lopás elleni védelmére, illetve a munkáltató gazdasági érdekeinek védelme is egyre inkább előtérbe kerül.

Milyen problémák, kételyek vetődhetnek fel a nyomkövető berendezés alkalmazásával kapcsolatosan? A munkáltató e módszer alkalmazásával megfigyelheti a munkavállalót, éppen merre jár az adott gépjárművel. A nyomkövető berendezés által rögzített adatokból ugyanis kiolvasható, hogy mikor, hol tartózkodik az adott munkavállaló.

Az ellenőrzés korlátai

Megnyugtató körülmény, hogy léteznek korlátai az ilyen jellegű rendszerek használatának abból eredően, hogy az irányadó jogszabályi rendelkezések és a bírói gyakorlat értelmében az így továbbított adatokat a gépjárművezető személyes adatainak kell tekinteni.

A személyes adatok törvényi védelem alatt állnak. A személyes adat – annak törvényi magyarázata alapján - az érintettel kapcsolatba hozható adat, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

A nyomkövető berendezések által szolgáltatott adatokból az érintettre vonatkozó (tartózkodási helyét érintő) következtetés vonható le – mutatott rá a D.A.S. JogSzerviz szakértője

Csak a munkaviszonnyal összefüggően

A hatályos Munka törvénykönyvének szabályozása értelmében a munkáltató a munkavállalót csak a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizheti. A munkáltató ellenőrzése és az annak során alkalmazott eszközök és módszerek nem eredményezhetik az emberi méltóság megsértését.

A nyomkövető berendezés használata akkor jogszerű, amennyiben az a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból és feltétlenül szükséges, főként azon munkavállalók esetében javasolt tehát az alkalmazása, akiknél az ellenőrzés szükségessége a munkakörből fakad.

Figyelembe véve ezen adatok személyes jellegét, a munkaidő leteltét követően nem lehetséges az ellenőrzés e módját alkalmazni, a törvény általi megengedettség és az adekvát cél hiányában is – hangsúlyozta dr. Kiss Szilvia.

Munkáltató írásbeli tájékoztatási kötelezettsége

Az adatkezelés e fajtájáról kötelező jelleggel előzetesen, írásban kell tájékoztatni az érintett munkavállalókat.

Forrás: Origo

Elegendő tehát a munkáltatói tájékoztatás a munkavállaló irányába, nem szükséges a munkáltatónak kérnie a munkavállaló kifejezett hozzájárulását a nyomkövető berendezés alkalmazásához.

Milyen következményekkel járhat az adatkezelés jogszerűtlen volta?

Jogszerűtlen alkalmazás esetén, abban az esetben, amennyiben az súlyos jogsértéssel jár, akár azonnali hatályú felmondással is élhet a munkavállaló, továbbá, amennyiben a jogsértés súlya azt megalapozza, igényérvényesítés céljával a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

A jogellenesen végzett munkahelyi ellenőrzés miatt akár bírság szabható ki – mondta végezetül a D.A.S. JogSzerviz szakértője.