A karácsony velejárója a megfelelő fa kiválasztása. Sok családban ez a feladat a férfiakra hárul, mások együtt döntik el, hogy melyiket vásárolják meg, egy azonban bizonyos: a folyamat nehezen úszható meg fejfájás nélkül.

Forrás: EPA
Útjára indul a fa

Annak ellenére, hogy még csak november közepén járunk érdemes elkezdenünk azon töprengeni, hogy idén milyen fát vegyen a család. A megfelelő karácsonyfa kiválasztásakor számos szempontot figyelembe kell venni. A férfiak főként a talpba illesztéssel járó nehézségeket helyezik a középpontba, míg a nőket elsősorban a forma és a tartósság befolyásolja. Sokakban élesen él még az otthon rendezett farsangi mulatság képe, ahol néhány vendég tűleveleket szedegetett a szőnyegről. Mindezeket végiggondolva nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy melyik az igazi?! Az alábbi sorozatunkban az egyes típusok előnyeit és hátrányait mutatjuk be.

A "nagy Ő"


Ha minden szempontot figyelembe veszünk, négyféle lehetőség akad: gyökeres fa, jó minőségű vágott karácsonyfa vagy hosszan tartó műfenyő vásárlása, illetve saját készítésű, barkácsolt fenyő állítása. Mielőtt bármit is elutasítanánk a fenti felsorolásból, érdemes végiggondolni, hogy melyik megoldás milyen előnyöket vagy veszélyeket rejt magában.