Idén koncertekkel várja az adományozókat a Mikulásgyár

Vágólapra másolva!
December 11-én indul be idén a Mikulásgyár az előző évekből is ismert helyszíneken. Most is ruhákat, játékokat, könyveket, tisztítószereket és tartós élelmiszert várnak az adományozóktól. Újdonság, hogy idén a Mikulásgyár jól ismert gömbje mellé színpadot is felállítanak a Felvonulási téren.
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

2005 decemberében indult be Mikulásgyár fantázianevű adománygyűjtő program, amely az eltelt négy évben az ország legnagyobb jótékonysági akciójává nőtte ki magát, amely a legtöbb embert képes elérni és aktivizálni a karácsonyi időszakban. Ebben az évben annyi változás történt, hogy a Mikulásgyár más tulajdonba került, ez lehetővé teszi, hogy fejlődjön. Például idén az egyik ilyen újdonság, hogy a Mikulásgyár központjában, a Felvonulási téren nagyszínpadot állítanak fel, ahol kora délután a gyermekeknek kínálnak sok programot, késő délután és este pedig a felnőtteknek szólnak a könnyűzenei koncertek.

Ezen kívül minden a régi: a Felvonulási téren kívül a tavalyról már ismert helyszíneken, 12 magyarországi plázában várják az adományokat. Ruhát, megunt könyveket, játékokat, tisztítószereket és tartós élelmiszert vár elsősorban a Mikulásgyár kezdeményezése mögött álló Magyar Vöröskereszt. Külön felhívták a figyelmet, hogy könnyen romló élelmiszert ne hozzanak az adományozók, hiszen hiába a jó szándék, az adományok begyűjtése után még időbe kerül, míg a rászorulókhoz eljutnak az ajándékok.

Az adományok szállításáról most is a Magyar Posta gondoskodik, elosztásáról pedig a Magyar Vöröskereszt. Tavaly 20 ezer rászorulónak szépítették meg a karácsonyát a Mikulásgyár segítségével begyűjtött adományok. A szervezők remélik, idén is sikerült ugyanennyit összegyűjteni.