Narancssaláta

2009.12.10. 16:57

Az ünnepek környéki nagy trakta, a süteményhalmok, halászlevek mellé nem árt egy rostokban dús, kalóriaszegényebb recept sem. Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik az év végén is vigyáznak vonalaikra. Nem utolsó sorban a narancs magas C-vitamin tartalma segít, hogy immunrendszerünk ellenálló legyen a téli hónapokban.

Hozzávalók:

4 db vérnarancs,

fej hagyma,

1 kávéskanál apróra vágott petrezselyem,

2 kanál kimagozott fekete olajbogyó,

4 kanál extraszűz olívaolaj,

só, bors.

Forrás: [origo]

Elkészítés módja:

Megmossuk, meghámozzuk a narancsot, és úgy távolítjuk le a hártyáját, hogy a formáját azért megőrizze. Felkarikázzuk körülbelül ujjnyi vastag szeletekre.

Majd elkészítjük az öntetet: a hagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk és egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet és a feldarabolt olajbogyót. Hozzákeverjük az olajat, a sót és a borsot. Az egészet a narancsszeletekre öntjük, és 10 perc elteltével, szobahőmérsékleten tálaljuk.