Vágólapra másolva!
A karácsonyt nem hiába hívják a szeretet ünnepének. Erre a szeretetre és adakozási kedvre van szüksége sok olyan non-profit szervezetnek, amelyek segíteni próbálnak a rászorulókon, de szűkös keretükből csak kevesekhez tudnak eljutni. A Vígszínház és a Magyar Állami Operaház jótékony célú előadásokkal, a Bárka Színház és a Millenáris játékgyűjtési akcióval és karácsonyi árveréssel segít pénzt gyűjteni a szervezeteknek, míg a WestEnd City Center a "Mindenki Karácsonya" elnevezésű, ajándékozással egybekötött karácsonyi programnak ad otthont. Ha teheted, segíts te is!
Vágólapra másolva!

A Vígszínházban 2009. december 17-én, csütörtökön, 19 órai kezdettel Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját láthatja a közönség, Marton László rendezésében. A jótékonysági előadás briliáns szereposztású, a magyar színházi élet nagyjai tündökölnek az egyes szerepekben: Benedek Miklós, Fesztbaum Béla, Lukács Sándor, Tahi Tóth László és Tornyi Ildikó játékát is élvezhetik majd a nézők. Az előadásra emelt árú jegyek kaphatók, aminek bevételével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját támogatja a publikum. A megváltott jegy az előadás utáni fogadásra is érvényes, ahol a Szolgálat elnökségével találkozhat a közönség.

Szintén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatja a Magyar Állami Operaház: december 19-én Csajkovszij Diótörő című mesebalettjét 1200 rossz anyagi körülmények között élő gyermek láthatja a karácsonyi gálán. Az előadást követően a gyerekeket megvendégelik és ajándékokkal teremtenek meghitt karácsonyi hangulatot számukra. A szervezők közös célja, hogy a rászoruló gyerekeket és fiatalokat felkarolja és segítse akár tanulmányaik végéig, ezzel is biztosítva számukra a szebb jövő lehetőségét.

A WestEnd City Center Millennium Udvara ad otthont december 18-án a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egy másik programjának. A Fővárosi Önkrományzattal karöltve karácsonyi program és ajándék várja azt a 300 rászoruló gyerekeket, akik rossz anyagi körülmények között élnek. A 19. alkalommal megrendezett Mindenki Karácsonya a - főleg nagycsaládban nevelkedő - gyermekeket bábjátékkal szórakoztatja és rengeteg ajándékkal lepi meg, köszönhetően a neves támogatóknak. Az ajándékokat Dobrev Klára, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és Edvi Péter, a Szolgálat elnöke osztja szét.

A Bárka Színház egy külön játéksarkot alakított ki, ahova a megunt játékokat, könyveket, sportszereket várják a szervezők december 19-ig. Az Oltalom Egyesülettel, a Menhely Alapítvánnyal és a kerületi családsegítő szakemberekkel együttműködve a színház ad otthont a december 20-án megrendezésre kerülő jótékonysági gyerekkarácsonynak, ahol megajándékozzák azokat a rászoruló gyermekeket és családokat, akiknek/amelyeknek egyébként nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá. A műsor keretén belül lesz kézműves műhely, bábszínház és gyerekkoncert is, a kicsik jó hangulatáról pedig a fellépő bohócok gondoskodnak.

Adventi játékgyűjtési akciót szervez a Millenáris is. A C épület aulájában négy hétvégén keresztül - november 28-tól december 19-ig - várják a szervezők a felajánlásokat. A megyei gyermekotthonokban, illetve nevelőszülőknél élő gyermekek karácsonyát tehetjük szebbé, ha elvisszük kidobásra szánt de még használható, gyerekek számára készült tárgyainkat. A gyűjtésen túl szombatonként gyermekprogramok is várják az idelátogatókat 10.00-17.00 óra között a Teátrumban.

Te is segíthetsz a rászorulókon, ha az egyesületeket, alapítványokat támogatod egy kisebb összeg felajánlásával. Ha pénzadománnyal nem tudod segíteni munkájukat, vidd el megunt sporteszközeidet, vagy játékaidat a gyűjtőhelyekre, hogy olyan gyerekek számára is szebbé varázsolhassák az ünnepeket, akinek egyébként ez nem adatna meg.

Mandrik Edina