Karácsony az Alma zenekarral

2009.12.19. 12:17

Szerintünk anyukák bólogatnak, ha azt mondjuk, a mai gyerekek zenei toplistáján az Alma zenekar bizony az élmezőnyben szerepel. Épp ezért karácsony sincsen nélkülük. Szombaton négykor a Millenárison az év utolsó Alma-klubja.

Forrás: almazenekar.hu

Az Alma zenekar nekünk is nagy kedvencünk: a csupa középkorú férfiból álló együttes 2004-es Téli alma, nyári alma és főleg a 2006-os Bio című lemezükön olyan kedves és egyedi hangzást fejlesztett ki, hogy cseppet sem csodálkozunk, hogy imádják őket a gyerekek. Született dal a szerelmes tehénszív rejtelmeiről, a főtt rákról, a Háztáji nótá-ban meg csak állatok énekelnek, így a gyerekek is könnyen tudják dudorászni a dalt. A népdalok, népi hangszerek világa mindegyik dalra rányomja a bélyegét, ez adja a jellegzetes "almás" hangzást, amely megkülönbözteti őket más gyermekzenekaroktól. Bartos Erika Annapeti-oldalán is az ő zenéjük szól.

A Millenárison már jó ideje rendszeresen fellépnek, az Alma-klub a Millenáris szombati gyermekprogramjainak visszatérő, rendszeres eleme. December 19-én lesz az évben az utolsó Alma-klub, amit minden gyerkőcnek ajánlunk. A koncert előtt mézeskalácssütés, karácsonyi képeslapkészítés, tűzzománcozás várja a kicsiket.