5 karácsonyi film az egész családnak

Vágólapra másolva!
Megvolt a karácsonyi ebéd, inzulin- és koleszterinszint az egekben, mit  nézzünk? Ezt az öt filmet például nyugodtan lehet, főleg gyerekekkel.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Grincs
Dr. Seuss történetéből két filmfeldolgozás is született, a könnyebben beszerezhető, és talán a jobb a 2000-es, Ron Howard által rendezett darab, Jim Carreyvel a főszerepben. A karácsonyt szívből utáló mogorva zöld Grincset kérik föl Kifalván, hogy legyen a Karácsonyi Mókamajszter - kizárólag azért, mert a kis Cindy meg van róla győződve, hogy nem igazak a Grincsről szóló rettenetes történetek, és össze tudja kapni magát, ha nagyon muszáj.

Télapu
Tim Allen kevés jót tett a filmkedvelő emberiséggel, de ez a bájos kis semmiség mindenképpen a pozitívumok oldalára írandó: a Mikulást véletlenül jégre tevő, és a szerepét átvenni készülő önző apa sztorijában pont van annyi, hogy elvigye a filmet a kiszámítható, de alapvetően kedves végkifejletig, amely nyálas, persze hogy az, de amikor ennyi bejgli van, akkor senkit sem zavar.

Reszkessetek, betörők!
Az első résszel nem lehet melléfogni, ha vannak tizenkét év alattiak is a családban (ha nincsenek, akkor csak melléfogni lehet). Maculay Culkin itt még olyan picike, hogy egyszerűen nem lehet rá haragudni, amiért gyíkfeje van, ráadásul ahogy elbánik a rablókkal, azt tanítani kellene minden karácsonyivígjáték-rendező iskolában.

Forrás: [origo]

Mi a manó

A Will Ferrell főszereplésével készült filmben egy klasszikus elcserélt/talált gyerek sztorit kapunk - csak éppen itt a csecsemő a Mikulás
zsákjába mászik be, aki elviszi őt az Északi-sarkra, és ott a manók nevelik - hogy aztán jó harminc év múlva elmondják neki az igazat.

Karácsonyi lidércnyomás

Egy fokkal komolyabb hangulatú (azért nem kell aggódni), és több fokkal szuperebb a mezőnynél, a Tim Burton történetéből Henry Selick által rendezett, stop motion technikával forgatott mesefilm. A karácsonyt a Mikulás elrablásával a saját képükre formálni akaró szörnyek (Halloween városka lakói) óriási kalamajkát okoznak az emberek világában, amikor halálra rémisztik a gyerekeket az ajándékokkal.