Vágólapra másolva!
A könyvesboltok jó nagyot szakítanak a karácsonyi szezonban, hisz örökzöld ajándékokat kínálnak, most azonban kicsit mégis ellenük beszélünk. Az olvasás és a tudatos vásárlás elkötelezett híveinként ugyanis olyat mutatunk, ami hasznosabbá teheti a vásárlást és fontosabbá a jól megválasztott kötetet.
Vágólapra másolva!

A Szatyor Bár (1111 Budapest, Bartók B. út 36. ) és a Vöröskereszt könyvturkálóba hív mindenkit, aki kellemes környezetben szeretne meglepetésre vadászni, aki olcsón szeretne könyvhöz jutni, aki nem idegenkedik az újrahasznosítás gondolatától, s akinek az is fontos, hogy a kiadott pénz végül jó helyre kerül. A 2010 dec.15-én este hat órától megrendezett jótékonysági vásáron mindezt tálcán kínálják, ugyanis az egyes (új vagy régi) köteteket 300, 500 vagy 700 forintért szerezhetjük meg. A kínálat változatosnak ígérkezik, az albumoktól a regényeken át a gyerekkönyvekig sok mindent megtalálunk majd. A vásár során befolyt összeg először a Vöröskereszthez, majd segélycsomagok formájában rászoruló családokhoz jut, akiknek minden forint sokat jelent, s akiknek most úgy tehetjük szebbé a karácsonyt, hogy mi is jól járunk.

Forrás: [origo]

Aki pedig elsőre idegenkedne a használt holmi ajándékozásának ötletétől, gondoljon csak bele, mennyivel többet jelent átadni és átvenni egy olyan könyvet, aminek első lapján pár sorban megindokoljuk, miért ezt választottuk, miért jutott eszünkbe pont ő erről a kötetről. Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy az ajándékra fordított összeg nemes célokat szolgál, biztosak lehetünk benne, hogy meglepetésünk olyan szinttel gazdagodik, ami nagyban növeli az ajándék eszmei értékét. Az már csak hab a tortán, hogy sok év múlva egy ilyen megjegyzéssel ellátott könyv a kötetek körforgásában még különlegesebbé teheti az adott darabot.