5 király karácsonyi koncert Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy hét van még vissza karácsonyig, ez az öt pedig igazán jól jöhet, ha szeretnénk valamivel kiengedni a vásárlásban felgyülemlett stresszt.
Vágólapra másolva!

Vágtázó csodaszarvas lemezfelvétel és koncert
Időpont: December 17.
Helyszín: A38
Akik egyszer is jártak már Grandpierre Attila és zenésztársai grandiózus samanisztikus zenei performanszán, azok kivétel nélkül megrendítő és felkavaró élményekről számolnak be: a Hajón most a már szokásos karácsonyi koncert mellé lemezfelvétel is társul, ami a spontaneitásból talán egy kicsit visszavesz, de az előadás erejéből nem valószínű.

Reggae karácsony a Gödörben
Időpont: december 19.
Helyszín: Gödör klub
Ennél tényleg kevesebb zenei megoldással lehet jobban redukálni a pörgés és az ajándékok miatti stzresszt, belustult, lassan hömpölygő reggae zenét pakolnak a hazai színtér sztárjai, a PASO Sound System, a Kingston Cruisers és a Swagga Step.

Forrás: [origo]

Van-e égősorod? - Rutkai Bori és a Specko Jedno karácsonyi koncertje
Időpont: December 19.
Helyszín: A38
"Tangóba takart meztelen éjt, űrdiszkót, bunker funkyt, BKV-jamet, reformkori fúziós rockot." - szól az együttes saját stílusmeghatározása, amiből az mindenképpen látható, hogy szombat este igazi minőségi dili várható a Hajón. Az együttestől megszokott zenei repertoárba ezúttal Frenk és Szűcs Krisztián (HS7) is besegít, mint sztárvendég.

Kantáták Ádventtől Vízkeresztig
Időpont: December 19.
Helyszín: Müpa
A Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Bach segítségével teremti meg az autentikus karcsonyi hangulatot. Az olyan, érdekes korabeli hangszerekkel, mint az oboa d'amoréval, oboa da cacciával és tenoroboával hangszerelt oratóriumot először 1734-ben adták elő a karácsonytól vízkeresztig terjedő időszakban. A hangversenyen az első három kantátát hallhatja a közönség, a szólókat Zádori Mária, Németh Judit, Megyesi Zoltán és Kovács István énekli, a karmester Vashegyi György.

A versailles-i királyi kápolna zenei nagykövete
Időpont: December 22.
Helyszín: Müpa
Michel Bouvard orgonavirtuóz a versailles-i királyi kápolna évszázados repertoárjának legszebb darabjait adja elő: Gervaise, Du Caurroy és Daquin képviseli a régi francia orgonaiskolát, majd két Bach-mű szólal meg, köztük a híres kantátának alapot adó korál (Wachet auf, ruft uns der Stimme) feldolgozása, majd Händel F-dúr orgonaversenye, Mendelssohn, Widor és Jean Bouvard egy-egy darabja követi. A december 22-i ünnepi koncertet Poulenc orgonára, vonósokra és timpanira írt grandiózus g-moll versenyműve zárja, amelyben a Concerto Budapest is hallható Rohmann Imre vezényletével.

Forrás: [origo]