Karácsonyfamustra a Gozsdu-udvarban

Karácsonyfák a Gozsdu-udvarban
Vágólapra másolva!
A Gozsdu-udvarban felállított karácsonyfák inspirációnak is kitűnőek, de elsősorban jótékony célt szolgálnak, hiszen december végén elárverezik őket.
Vágólapra másolva!

A budapesti Gozsdu-udvarban idén először rendeznek karácsonyi vásárt, az Adventi Királyi Vásár névre keresztelt forgatag a Vörösmarty térhez és a Bazilikához képest nyugalmasabb és kisebb, de emiatt bensőségesebb is. Természetesen itt is vásárolhatunk kézműves díszeket és ajándékokat, ihatunk forralt bort és ehetünk kürtős kalácsot, de a standok mellett felállított karácsonyfákon sok-sok kreatív fadíszítési ötletet is felfedezhetünk.

Forrás: [origo]

A fák nemcsak dekorációként szolgálnak, hanem egy jótékonysági akció kellékei: december végén elárverezik őket, a befolyt összeggel pedig a több mint 20 éve működő Down Alapítványt támogatják. Az alapítvány december 17-én karácsonyi koncertet is szervez.

Forrás: [origo]

Csorba Anita építész és blogger fáján a mosogató dörzsitől kezdve a PET-palackig számos kevésbé dekoratív tárgy született újjá karácsonyi köntösben, de találunk a fán sós perecet is.

Forrás: [origo]

A Dekooder magazin fáján süteménykiszúró-formákat és papírból hajtogatott csillagokat látunk, míg a Brazil Nagykövetség fáját nemzeti színű, kék-sárga krepp papírból készített szalagok ékesítik. Az Arioso virágüzlet organzából készült masnikkal dobta fel a gömbdíszekkel teleaggatott fát.

Forrás: [origo]

Buza Krisztina papírművész magokkal díszítette a merített papírból készített csillagokat, a Down alapítvány fáját pedig színes gyöngyökből fűzött girlandok teszik színessé.

Forrás: [origo]