Kip-kop koszorúk

Koszorúk
Vágólapra másolva!
Dizájnereink három különleges koszorút álmodtak és valósítottak meg - egy textilekkel, egy papírokkal, egy pedig termésekkel készült.
Vágólapra másolva!

Bár mindig annak kéne lennie, az idei év trendjében biztosan szerepel az öko-dizájn és az újrahasznosítás. Életünk egyre több területén tehetünk valamit a környezetünkért, használhatunk öko, bio termékeket, miért lenne ezalól kivétel a hobbink? Az alkotás során is meríthetünk számtalan ötletet a természetből, használhatunk természetes alapanyagokat és maradékokat. Már szóltunk róla, hogy az igazi kreatívhobbyzó egyben igazi gyűjtögető is. Sok kívülálló bizonyára bolondnak nézhet minket, amikor minden apró papírfecnit, dirib-darab szalagot, anyagot elteszünk. De ugye mi tudjuk, hogy minden jól jöhet még valamikor, valamihez, például a következő koszorúk elkészítéséhez.

Forrás: Kreatív Hobby

Kezdjük a sort tehát a maradék anyagokkal, szalagokkal. Ha tele van a varródobozod ilyenekkel, akkor már nyert ügyed van. Itt az alkalom, hogy elővedd és felhasználd őket.

Egy hungarocell koszorún tekerd körbe a szalagokat, anyagokat (használj filcet, csipkét, zsinórokat, patchwork anyagokat, szaténszalagokat, mindent, amid csak van), a két végüket ragasztópisztollyal rögzítsd mindig. Ha körbeértél a koszorún, jöhet még egy-két extra dísz. Például egy toboz, egy kis magyal, egy virág és egy masni, amiket azonban szintén Te magad, és szintén maradékokból készíts el!

Forrás: Kreatív Hobby

Zöld filcből vágj ki magyal leveleket, piros és bordó darabokból pedig a néhány bogyót. A bogyókat hobbi ragasztóval vagy Pritt univerzális ragasztóval ragaszd fel a helyükre, majd az egészet a koszorúalapra. Ezután jöhet a toboz: filc és bőr darabkákból vágd ki a toboz egyre kisebb "szintjeit", a bőr széleit láng fölött óvatosan égesd meg kicsit, ettől felkunkorodik és igazán tobozszerű lesz. Ragasztópisztollyal erősítsd az első, legnagyobb részt a koszorúhoz, és úgy haladj fölfelé egy filc és egy bőr "szint" váltogatásával.

A koszorú másik felére vajszínű bőrdarabból készíts virágot (a széleit szintén megpörkölheted kicsit), a közepe egy kis zöld filckorong legyen. A virág fölé 5 cm-széles, drótszélű szalagból köss masnit, és ragasztópisztollyal, vagy U alakúra hajlított hobbi drót darabbal rögzítsd a koszorúhoz. Az akasztónak szánt szalagot egyszerűen kösd oda a koszorúhoz. A magyal, a toboz és a virág sablonját itt töltheted le.

Forrás: Kreatív Hobby

Egy év folyamán számtalan alkalommal csomagolunk be ajándékokat, rengeteg csomagolópapír fordul meg tehát a kezünk között. Rengeteg hulladék is keletkezik, amiket azonban ha nem dobálunk ki, most nagyon jól jöhetnek. Ezt a koszorút ugyanis maradék csomagolópapírból hajtogatott (tekert) rózsák díszítik.

Az elv nagyon egyszerű, spirál alakban kivágott papírcsíkokat kell feltekerni rózsa formára, a végüket leragasztani, és szépen, egyenként felragasztani őket a koszorú alapra, mely ezúttal oázis (tűzőhab). (Készítheted úgyis, hogy amikor elkészülsz egy rózsával, azonnal a helyére ragasztod.) Amikor befedted az egész alapot, már csak egy masnit és az akasztót kell rögzítened. A munka során ezúttal is a ragasztópisztoly lesz a legjobb barátod!

Forrás: Kreatív Hobby

A termések kedvelőinek egy igazi karácsonyi csemege ez a koszorú. Hogy a klasszikus ünnepi hangulat is visszaköszönjön kopogtatódon, a natúr termések közé csempéssz piros, zöld és arany színeket is!Az alap ezúttal szalmakoszorú, melyet első lépésben zöld gyűrt papírszalaggal kell körbetekerned. Ha ezzel elkészültél, jöhet a termések és a fantáziád végtelen áradata, aminek segítségével igazi, karácsonyi kopogtató koszorút készíthetsz az ajtódra.

Forrás: Kreatív Hobby

Használj tipikus, téli, karácsonyi terméseket is, mint a toboz, a dió, a fahéj vagy a narancskarika. Jól jöhet még a platánfa termése és a szárazvirágok is.

Forrás: Kreatív Hobby


A piros-zöld-arany színű terméseket készen is megveheted, de festéksprayvel Te is beszínezhetsz néhány natúr darabot. Akárcsak az előző két esetben, most is a ragasztópisztollyal tudsz a legkönnyebben és a leghatékonyabban dolgozni.

Tipp: ha már kopogtatónak, az ajtóra készíted a koszorúk valamelyikét, esetleg egy egyszerű, alkalmi névtáblát is kitehetsz. Például egy barnára pácolt fatáblára csőrös, arany színű hobbi festékkel írhatod fel a nevedet.

Design és styling: Drofti Melinda, Győrbiró Barnara és Meixler Anita
Fotó: Szász Enikő
Szöveg: Laukó Brigi

Forrás: kreativhobby.hu,