Kábelből karácsonyfa

Drót, dísz
Vágólapra másolva!
A drótokról a különböző villamossági termékek után elsőként még talán az ékszerkészítés juthat az eszedbe, idén azonban a hobbiipar nagyon kitett magáért és megmutatta, hogy mely területein, miként és mire is lehet használni a különböző trendi színekben pompázó fém huzalokat.
Vágólapra másolva!

Hogy mihez is kezdhetsz 0,5, 1 és 2 mm-es drótokkal, a harapó- és kúposfogóval no és a gyöngyökkel? Gyöngyökkel vagy anélkül, drótokból rendkívül egyszerűen, gyorsan készíthetsz számtalan dekorációt.

Forrás: Kreatív Hobby

Kicsit meghajlítod, kicsit megtekered, kicsit rátekered, ha kell, kicsit fűzöl rá és máris kész egy karácsonyfa vagy egy különleges gyertya, egy trendi asztalteríték ültetőkártyatartóval, drótos evőeszközökkel, szalvétagyűrűvel.

Forrás: Kreatív Hobby

Kezdjük a sort ezzel a gyöngyökkel díszített drót karácsonyfával. Az ünnepi asztalra, komód tetejére, polcra állítva is kedves dísze lehet otthonunknak.

A drótkarácsonyfa elkészítése lépésről-lépésre

Forrás: Kreatív Hobby

1. Az 1 mm-es drótból hajlíts 3 csigát (a hajlítást kezd kúposfogóval, így szép, szabályos lesz a spirál/csiga alak) és hagyj egyenként kb. 7 cm-es szárat nekik. Ezekből lesz a karácsonyfatalp. Ha megvan mind a 3 talprész, fogd őket össze egy 20 cm-es, 2 mm vastag barna dróttal, ami a fa törzsét fogja adni, és 0,5 mm-es barna dróttal kb. 5 cm-es szakaszon tekerd szorosan körbe az egészet. Ezzel a lépéssel rögzíted tulajdonképpen a fa törzsét a talpban. A törzs másik, szabadon álló végén hajlíts egy hurkot.

Forrás: Kreatív Hobby

2. Kb. 2 méter hosszú 0,5 mm-es drótra fűzz különböző gyöngyöket (mi 4 és 6 mm-es csiszolt és irrizáló zöldeket választottunk, de természetesen bármilyen más színt is használhatsz, sőt, több színt is kombinálhatsz), a végére hajlíts egy hurkot, hogy a gyöngyök le ne csússzanak. Ez a szál lesz majd, amit a karácsonyfa ágai körül tekergetned kell.

Forrás: Kreatív Hobby

3. Az előző lépésben felfűzött gyöngyszálat kezd el az 1 mm-es drót köré tekergetni. A gyöngyöket egyesével adagold.

Forrás: Kreatív Hobby

4. A törzs tetején lévő hurokba rögzítsd az 1 mm-es, már gyöngyökkel díszített fő szálat és spirál alakban kezd el meghajlítani a törzs körül. A fát természetesen függőleges szálakkal is meg kell erősítened.

Forrás: Kreatív Hobby

5. Föntről lefelé haladva, a fenyő minden "szintjén" egy áttekeréssel rögzíts. Három függőleges szál és alul a spirál végét megtartó kis függőleges darab (ld. a fenti képen) már elegendő ahhoz, hogy a 20 cm-es drót karácsonyfának szép tartása legyen.

A gyertya hasonló módon készül. Az 1 mm-es drót körül tekert 0,5 mm-es drótra kerüljenek a gyöngyök (használj ugyanolyanokat, mint a karácsonyfánál), majd a kész szálat tekerd körbe a gyertyán, és L alakúra hajlított gombostűkkel rögzítsd.