Szilveszter a lovin

szilveszter, Ügetőszilveszter, lóverseny, Kincsem Park
Vágólapra másolva!
"A hangulat jó, az épület szép, a pia olcsó, az élmény pedig, hogy a legjobb barátod ellen fogadsz, és üvöltöztök, hogy a másik veszítsen, abszolút megfizethetetlen, itt pedig már a tiéd 200 forintért" - meséli egy rajongó, miért is érdemes  kimenni a lovira szilveszterkor. 
Vágólapra másolva!

Idén is lesz hagyományos szilveszteri ügető a Kincsem Parkban: az év utolsó napjának legnagyobb szabadtéri rendezvényére közel tízezer nézőt várnak a szervezők. A versenyszámokon kívül töbek között Lajcsi és zenekara szórakoztatja a lelátókon összegyűlteket. A Zenthe Ferenc Emlékversenyben és a Bubik István Emlékversenyben ismert színészek, sportolók, közéleti személyiségek versenyeznek, többek között Kőbán Rita, Martinek János, Balogh Gábor, Brunner Márta, Barabás Kis Zoltán és Epres Attila. A programok délután kettőkor kezdődnek, a belépő felnőtteknek 1000 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 600 Ft.

"A legjobb akkor szokott lenni, ha esetleg esik közben valami hó, állsz a lelátón a kezedben egy pillanatok alatt kihűlő forralt borral, valaki ad valami laposüveget, várhatóan valami egészen rossz piával, a kommentátor pedig iszonyú tempóval közvetíti a futamot, amiből jó, ha minden negyedik, ötödik mondatot érted, és reménykedsz, hogy nem a te lovadra mondják azt, hogy diszkvalifikálták. Arra nem érdemes fogadni, amire én szoktam, az ismerőseim között én vagyok a diszkvalifikáció bajnok, mindig valami vacak galoppozóra teszek" - meséli Marci. Ő már rutinos, öt éve minden szilveszterkor kilátogat a lovira barátaival.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

"Minden évben megfogadjuk, hogy járunk év közben is, mert a hangulat jó, az épület szép, a pia olcsó, az élmény pedig, hogy a legjobb barátod ellen fogadsz, és üvöltöztök, hogy a másik veszítsen, abszolút megfizethetetlen, itt pedig már a tiéd 200 forintért. Aztán sosem megyünk év közben, csak Szilveszterkor, amikor a legnagyobb tömeg van" - teszi hozzá.

Marci kedvencei a lovak nevei, illetve a kommentátorok pörgő mondatai. "Már emiatt a két dolog miatt érdemes legalább egyszer elmenni lovira. Aztán, ha nyersz, az is jó, ha meg buksz 200 forintot, na bumm, legalább teátrálisan széttépheted a fogadószelvényt, amit jól a földre dobsz. De van több olyan ismerősöm is, akinek kellemesen indult a szilveszter, mert nyertek a lovin egy pár ezer forintot" - mondja.