Mesekönyvek mikuláscsizmába vagy a fa alá

Így válassz könyvet a gyereknek! Mesekönyvet nézegető kislány egy könyvvásáron
Vágólapra másolva!
Tudja már, milyen mesekönyvet adjon 1-6 éves gyermekének? Mert ha nem, akkor most egy csinos, és főleg informatív képes ajánlóból tájékozódhat.  
Vágólapra másolva!

Mást lapozgat egy bölcsis és mást egy óvodás. Vannak vicces mesekönyvek, mondókás mesekönyvek, kalandos mesekönyvek, színezős mesekönyvek - kicsit olyan ez, mint Gombóc Artúr esete a csokival. A szülő meg csak kapkodja a fejét, és nem tud dönteni. Illetve lehet, hogy ez volt a helyzet mostanáig, de ha megnézi az egyik népszerű gyerekkönyv-üzlet infografikáját, akkor ott tematikus csoportokba rendezve megtalálja 2012. legjobb könyveinek szűk válogatását. Ez pedig azért jó dolog, mert ha ezek közül ajándékoz, akkor olyan nagyon már nem nyúlhat mellé.

A felsorolt könyvek listáját persze inkább csak kedvcsinálónak tekintsük, hiszen több olyan kiadvány is szerepel közöttük, amelyik egyébként valamelyik ismert mesesorozat tagja (köztük van például a Bogyó és Babóca, a Kisnyuszi, Boribon meg Maszat könyvek egy-egy darabja). Szóval kedves szülők, merítsenek ihletet, gyermekeiknek pedig ajándékozzanak életre szóló szép emlékeket!

Íme az infografika:

Forrás: Pozsonyi Pagony kiadó