Ha elfelejtett kalendáriumot beszerezni, még ma nem késő pótolni, egy egész délután áll rendelkezésre. Mi pedig több okból is arra buzdítjuk: az előre gyártott bolti helyett, gyürkőzzön neki, és fabrikáljon egy saját darabot. Hogy miért?

 

Akinek gyereke van, jól tudja: a kicsik semminek sem örülnek jobban, mint az apró meglepetéseknek. Illetve de, talán egy dologért mégis ugyanannyira tudnak lelkesedni, mégpedig az édességért. Nem csoda, hogy az adventi naptár abszolút nyerő, ha a karácsonyt megelőző heteket szeretnénk valamivel bearanyozni gyermekeink számára is.

Sajnos azonban vannak igen prózai hátrányai ennek a népszerű gyermekboldogító holminak: egyrészt általában drága, másrészt pedig nem kifejezetten egészséges dolog minden áldott nap csokival tömni a gyereket. Elhízik, fogai elszuvasodnak, az iskolai dietetikus pedig azon nyomban szívrohamot kap, ha a fülébe jut bűnös ajándékunk híre.
Szerencsére van megoldás: az otthon, saját kezünkkel barkácsolt (így benne a szívünk meg a lelkünk!) adventi naptár, amibe ráadásul olyan egészséges és fogbarát nyalánkságokat tehetünk, amilyeneket csak szeretnénk.

Forrás: [origo]

Alább bemutatunk egy lehetséges elkészítési módot, de természetesen a kedves olvasó kézügyességére és fantáziájára bízzuk, hogy mennyire szeretné tovább cizellálni a dolgot. Mi mindenesetre egy gyorsan és kényelmesen elkészíthető, mégis aranyos naptárat választottunk.

Hozzávalók: 24 darab gyufaskatulya, egy jó hosszú szalag, papírragasztó, színes csomagolólap vagy szalvéta, dekorboltból bármilyen aranyos, felragasztható karácsonyi minta, és persze a dobozokba kerülő nyalánkság.

1. lépés: A csomagolópapírt vágjuk megfelelő méretre, és burkoljuk be vele a gyufaskatulyákat. A papírt ragasztóstifttel rögzítsük a dobozokhoz.

Forrás: [origo]

2. lépés: Tetszés szerint ragasszunk mintákat a beburkolt gyufaskatulyákra. A kötelező rénszarvast meg angyalkát nehogy kihagyjuk!

Forrás: [origo]

3. lépés: A skatulyákat fűzzük fel a szalagra, és voilá! Kész a házi készítésű adventi naptár. Már csak annyi a dolgunk, hogy megtömjük a jobbnál jobb finomságokkal. Tippünk: adjunk a gyereknek aszalt gyümölcsöket, szárított magokat - ha mindenképp csokira vágyik, vegyünk neki csokiba mártott szárított almakarikát.

Forrás: [origo]

A kész adventi kalendáriumot tűzzük a lakás egy szimpatikus pontjára, és már hívhatjuk is a kicsiket, kész a meglepetés! Ugye, hogy nem egy ördöngösség?