Ötletes adventi naptár saját kezűleg

Adventi naptár gyufás skatulyából
Vágólapra másolva!
Ha elfelejtett kalendáriumot beszerezni, még ma nem késő pótolni, egy egész délután áll rendelkezésre. Mi pedig több okból is arra buzdítjuk: az előre gyártott bolti helyett, gyürkőzzön neki, és fabrikáljon egy saját darabot. Hogy miért?
Vágólapra másolva!

Akinek gyereke van, jól tudja: a kicsik semminek sem örülnek jobban, mint az apró meglepetéseknek. Illetve de, talán egy dologért mégis ugyanannyira tudnak lelkesedni, mégpedig az édességért. Nem csoda, hogy az adventi naptár abszolút nyerő, ha a karácsonyt megelőző heteket szeretnénk valamivel bearanyozni gyermekeink számára is.

Sajnos azonban vannak igen prózai hátrányai ennek a népszerű gyermekboldogító holminak: egyrészt általában drága, másrészt pedig nem kifejezetten egészséges dolog minden áldott nap csokival tömni a gyereket. Elhízik, fogai elszuvasodnak, az iskolai dietetikus pedig azon nyomban szívrohamot kap, ha a fülébe jut bűnös ajándékunk híre.
Szerencsére van megoldás: az otthon, saját kezünkkel barkácsolt (így benne a szívünk meg a lelkünk!) adventi naptár, amibe ráadásul olyan egészséges és fogbarát nyalánkságokat tehetünk, amilyeneket csak szeretnénk.

Forrás: [origo]

Alább bemutatunk egy lehetséges elkészítési módot, de természetesen a kedves olvasó kézügyességére és fantáziájára bízzuk, hogy mennyire szeretné tovább cizellálni a dolgot. Mi mindenesetre egy gyorsan és kényelmesen elkészíthető, mégis aranyos naptárat választottunk.

Hozzávalók: 24 darab gyufaskatulya, egy jó hosszú szalag, papírragasztó, színes csomagolólap vagy szalvéta, dekorboltból bármilyen aranyos, felragasztható karácsonyi minta, és persze a dobozokba kerülő nyalánkság.

1. lépés: A csomagolópapírt vágjuk megfelelő méretre, és burkoljuk be vele a gyufaskatulyákat. A papírt ragasztóstifttel rögzítsük a dobozokhoz.

Forrás: [origo]

2. lépés: Tetszés szerint ragasszunk mintákat a beburkolt gyufaskatulyákra. A kötelező rénszarvast meg angyalkát nehogy kihagyjuk!

Forrás: [origo]

3. lépés: A skatulyákat fűzzük fel a szalagra, és voilá! Kész a házi készítésű adventi naptár. Már csak annyi a dolgunk, hogy megtömjük a jobbnál jobb finomságokkal. Tippünk: adjunk a gyereknek aszalt gyümölcsöket, szárított magokat - ha mindenképp csokira vágyik, vegyünk neki csokiba mártott szárított almakarikát.

Forrás: [origo]

A kész adventi kalendáriumot tűzzük a lakás egy szimpatikus pontjára, és már hívhatjuk is a kicsiket, kész a meglepetés! Ugye, hogy nem egy ördöngösség?