Díszítse az idén bagollyal a lakást!

Karácsonyi dekoráció trend 2013 Kék házikó
Vágólapra másolva!
Bemutatjuk az idei karácsonyi dekorációs stílusokat. Az újrahasznosítás még mindig trendi, mielőtt bevásárol, nézzen körül otthon!
Vágólapra másolva!

Az idei színtrendek főszereplői a meleg sárgák, vörösek, narancsok és nyugtató kékek, zöldek kombinációja, földszínekkel, barnákkal és bézsekkel. Ezek mind a karácsonyi dekorációban, mind a terítékek összeállításánál megjelennek.

A karácsony színeit és trendjeit egyébként évről évre egy erre szakosodott csapat (ilyen is van), a Christmas Trend Group jelzi előre. Jó hír, hogy itt sincs igazán új a nap alatt, a korábbi karácsonyi szetteket nagyon jól fel lehet használni ezekhez, a letisztult fehér-ezüst és a színes régebbi dekoráció is jól beépíthető az idei irányzatokba. Bevásárlás előtt ezért érdemes körülnézni, hogy mi van otthon, mit lehet újrahasznosítani, és mi az, amit saját magunk is el tudunk készíteni.

Trendektől független szabály, hogy négy színnél többet soha használjunk az ünnepi dekorációhoz, mert ízléstelen lehet a végeredmény.

A Christmas Trend Group által előrejelzett irányzatok a következők:

„Narancs és fűszerek”

Ennél az irányzatnál a narancssárgáké és barnáké a főszerep. Az idén a matt és fényes felületek keveredése is nagyon divatos, a narancssárgákhoz és a barnákhoz nyugodtan párosíthatunk arany, bronz árnyalatokat, rezet, illetve üvegfelületeket. A csomagolópapírokat, vázákat, gyertyákat és szalvétákat mutatós minták díszítik, a fémes felületek pedig visszatükrözik a gyertyák fényét, melegséget és gazdagságot sugároznak.

Narancs és fűszerek Forrás: http://www.christmas-trend-group.de/

„A Mikulás otthona”

A komplementer színpártól, a mélyzöldektől és vörösektől lesz igazán üdítő, vibráló, és nagyon karácsonyi az összhatás. Jól kiegészítik a csíkos és kockás textíliák, de jöhetnek a természetes anyagok, kézműves termékek, faágak, bogyók, termések is. A kényelmes otthon, a hagyományos karácsony stílusa.

Karácsonyi dekoráció trend 2013 A Mikulás otthona Forrás: http://www.christmas-trend-group.de/

„Tündérmese az erdőben"

Kissé talán gyermeteg, néha meghökkentő ez a stílus. Jellemző motívumai az erdőben talált apró kincsek, tobozok, makkok, illetve az erdei állatok, őzek, szarvasok, baglyok. Ez az irányzat izgalmas, kedves, álomszerű, natúr, illetve texturált anyagok, meleg színek - sáfrány, vörösek, barnák, moha zöldek – jellemzik. A csomagolópapírokon és a gyertyákon a természettől kölcsönzött minták jelennek meg.

Tündérmese az erdőben Forrás: [origo]

„Kék házikó”

Ez hasonlít a legjobban a skandináv stílushoz. Egy északi faház világát idézi, piros helyett a földes barnák, friss és hűvös kékek dominálnak. Jól illik hozzá a norvég minta, a sok kötött takaró és textília. Az északi erdők és a téli táj hangulatát csillogó díszekkel, sok gyertyával idézhetjük meg. Az erdei állatok - szarvas, medve és bagoly - itt is meghatározó motívumok.

Kék házikó Forrás: http://www.christmas-trend-group.de/

„Téli séta”

Ez a stílus a havas tájat, a jégcsapok szépségét idézi meg. Fehér és világoskék színek, kristály és üvegfelületek jellemzik. Vegyük elő a régi üveggolyókat, csillagokat, és mindent, ami ezüst és szürke árnyalatú, vagy fényes. Egy kis türkiz is belefér, a lényeg, hogy maradjunk a hideg színeknél.

Téli séta Forrás: http://www.christmas-trend-group.de/